Vinn biljetter till Voces Nordicae

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
vokalensemble voces nordicae

Vokalensemblen Voces Nordicae har den 23:e maj premiär för sin nya föreställning “Öppen planlösning”.
Tävlingen är avslutad.
En vinnare fick två biljetter till konserten.

ÖPPEN PLANLÖSNING

NÄR: fredag 23 maj
VAR: Musikaliska, Nybrokajen 11
TID: kl 19

www.vocesnordicae.se
www.facebook.com/vocesnordicae

Öppen planlösning är en rolig, allvarlig och eftertänksam föreställning om vår dagliga kommunikation i öppna och slutna rum. Vår ständiga uppkoppling har skapat nya sätt att kommunicera på. Vi har öppnat våra rum för världen. Vi tvingas till nya rutiner och får samtidigt nya möjligheter att interagera. Våra möten har fått andra funktioner än tidigare och vår uppfattning om oss själva har förändrats. Det här är den största sociala förändringen någonsin. Kan vi verkligen låta bli att fundera över det?

Voces Nordicae har många gånger förut utforskat det mellanmänskliga mötet, och tar nu detta vidare till en ny nivå. Föreställningen bjuder på varierande musik kring föreställningens tema av bl.a. Vagn Holmboe, Tina Andersson, Eric Whitacre och Henry Purcell men även improviserad musik till helt nyskrivna texter.

sceniska kören Voces Nordicae
Voces Nordicae är en vokalensemble från Stockholm som består av 13 sångare och dirigenten Lone Larsen. Ensemblen startades 1999 och lockar till sig ytterst rutinerade sångare som önskar att hitta nya uttryck inom ensemblesång. Utgångspunkten är den klassiska a cappella- repertoaren som förenas med folk- och populärmusikaliska traditioner, och som oftast framförs med sceniska uttrycksmedel. Improvisation, instrumentala inslag och etniska sångsätt bjuder på en omväxlande ljudbild som ger ett musikaliskt flöde.

Målet är att förmedla musiken genom en stark scenisk närvaro. Voces Nordicae interagerar med publiken och bjuder in till delaktighet, och får lyssnaren att känna sig som medskapare av föreställningen. I Voces Nordicaes program finns en röd tråd av text, poesi och musikalisk tanke som lyssnaren kan välja att leta efter, eller låta bli och bara följa med på resan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

thirteen + one =