Vinn biljetter till Rachmaninovs Vigilia med Mikaeli kammarkör

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Mikaeli kammarkör hösten 2013

Tävlingen är avslutad och vinnarna meddelas.

Helgen 15-16 februari gör Mikaeli kammarkör två konserter med Rachmaninovs Vigilia-mässa. Vi drar 10 vinnare till båda konserterna, och vinnarna får 2 biljetter var.

Edit: söndagens konsert i Vällingby har fri entré, så utlottning sker enbart till lördagens konsert i Adolf Fredriks kyrka.

Rachmaninov: Vigilia
Lördag 15:e februari kl 16 i Adolf Fredriks kyrka, Hötorget
Söndag 16:e februari kl 16 i S:t Tomas kyrka, Vällingby
Ordinarie biljettpris: 100 kr


Video från rep – första genomsjungningen.

Välkommen till en gripande, suggestiv och mycket rysk musikupplevelse!

Rachmaninov komponerade denna stora Midnattsmässa (eller Helnattsvaka som den ryska originaltiteln bättre kan översättas med) op.37 år 1915.

Verket är djupt förankrat i den rysk-ortodoxa liturgin – texten på kyrkoslaviska – och Rachmaninov värderade den, tillsammans med kantaten ”Klockorna”, till det bästa han skrivit.

Denna Vigilia består av 15 satser och har en durata på ca 60 min.

Långa, oändliga musikaliska linjer där inte minst de djupa registren hos altar och framför allt basar är framträdande. Vi känner väl till djupet hos de ryska basarna, men redan dirigenten vid uruppförandet, Nikolaj Danilin, klagade hos Rachmaninov: ”Var i hela friden skall vi få tag i så djupa basar? De är ju lika sällsynta som att finna sparris till jul!” Men Rachmaninov stod på sig. Han kände väl till vilka krav han kunde ställa på sina ryska basar!

Och Rachmaninov lyckades med det han ville med sin kyrkomusik – att förena de gamla ryska melodierna med ett slags västerländsk polyfoni.

Välkommen till en musikupplevelse i det stora formatet!

Mikaeli kammarkör
Dirigent: Anders Eby

Leave a Reply

Your email address will not be published.

five × five =