Vinn biljetter till McDowall-konsert

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Gustaf Vasa Kammarkör

Vi lottar fem vinnare som får två biljetter var.
Fyll i formuläret för att vara med och tävla.

[contact-form-7 id=”3911″ title=”GVKK-McDowall”]

Tonsättarporträtt: Cecilia McDowall

Söndag 18 oktober kl 16 i Gustaf Vasa kyrka, Odenplan (Sthlm)
Ordinarie biljettpris: 100 kr

PROGRAM:
Ave Maris Stella
Magnificat
Stabat Mater

SOLISTER:
Helena Ek, sopran
Anna Zander, mezzosopran
Mattias Nilsson, baryton

MEDVERKANDE:
Gustaf Vasa Kammarkör
Klass 5A och 5B från Adolf Fredriks musikklasser under ledning av Helle Rosenberg
Orkester ur Kungliga Hovkapellet
Dirigent: Lars Fredén

Gustaf Vasa Kammarkör


Så här vackert låter Ave Maris Stella med UW Madrigal Singers.

Om Cecilia McDowall
Londonfödda Cecilia McDowall (född 1951) har prisats av många för sin unika förmåga att kommunicera genom sin musik utan att krångla till det. Hennes tonsättarkonst kombinerar rytmisk vitalitet med en expressiv lyrisk ton på ett sätt som berör på djupet. Efter studier i Edinburgh och London för bland andra Joseph Horovitz och Robert Saxton har hon erhållit många utmärkelser för sin musik, däribland British Composer Award för körmusik 2014. McDowalls musik spelas regelbundet på både BBC Radio och utomlands, och bland hennes senare beställningar kan nämnas St Cecilia Anthem, som framförts av körer från Westminster Abbey, Westminster Cathedral och St Paul’s Cathedral, liturgisk musik för katedralerna i Durham och Liverpool och musik till City of London Sinfonia och Royal Scottish National Orchestra and Chorus.
Under säsongen 2014-2015 arbetade Cecilia McDowall bland annat med kammaroperan Airborne och stycken till BBC Singers. Hon är huskompositör vid Dulwich College i London och blev 2013 hedersdoktor i musik vid universitetet i Portsmouth.
Idén om att framföra Cecilia McDowalls musik med Gustaf Vasa Kammarkör väcktes då körens dirigent Lars Fredén träffade henne vid American Choral Directors Associations konvent i Salt Lake City i februari 2015.

Om dirigenten:
Lars Fredén är verksam som kyrkomusiker i Gustaf Vasa församling och har varit Gustaf Vasa Kammarkörs dirigent sedan 2001.

Om kören:
Gustaf Vasa Kammarkör har sitt säte i Gustaf Vasa kyrka som ligger vid Odenplan i Stockholm.
Kören, som består av 30 medlemmar, har en hög ambitionsnivå och har genom åren framfört många av de stora kyrkomusikaliska verken.
Bl.a. har framförts Requiem av tonsättare som B. Britten, G. Verdi, J. Brahms och Gustaf Vasa kyrkas forne organist Otto Olsson.
Gustaf Vasa Kammarkör arbetar också gärna med ny musik och har medverkat till ett flertal uruppföranden.

Gustaf Vasa Kammarkör
Besök körens Facebook-sida »