Höstens körmaraton

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kanske höstens vackraste söndag begav jag mig till Eric Ericson-hallen för körmaraton med fri entré. Fjorton körer deltog och fick 20 minuter var till sitt förfogande (över sex timmars konserttid!). Idealiskt för oss som publik, man hann inte tröttna på någon kör, och om man så gjorde var det bara att gå ut ett slag eller ta en fika. (Fikat hade förresten väldigt humana priser, det gillar vi!)

The EntertainMens stiliga herrar gjorde stilig entré i sina stiliga turkosa skjortor, men deras arr var ganska svaga (förutom Obladi oblada som var ett bra arr). Unisona fingerknäpp gör inte automatiskt att det svänger.

Poliskörens herrar hade ett imponerande tryck i sina strupar, trots att de denna dag enbart var 16 stycken. Undrar hur de låter när de är alla 50 herrar som tar i? Stormvarning?

Sånggruppen Mysing var dagens överraskning – kul repertoar, rent och mysigt! Dessa gav oss verkligen Gals and Pals-vibbar.

Bella Donna från Uppsala sjöng Coldplays Fix you så vi fick gåshud. Ett bevis på hur enkel scenografi gör mycket för åhöraren och åskådaren!

Andra duktiga körer som stod ut var manskören Kärv och flickkören Clavinova från Karlstad.

Publikantalet låg uppskattningsvis på ca 40-60% fullt förutom mot slutet när folk inte orkade lyssna längre. Om vi får önska skulle vi vilja ha fler och kortare körmaraton med inriktning – manskörsmaraton, barbershopmaraton, barnkörsmaraton etc – istället för ett långt. Det tror vi skulle dra “rätt” publik och att publiken skulle orka lyssna på alla medverkande körer. Nu var det tyvärr så att många medverkande korister drog därifrån så snart de sjungit sina sånger. Tråkigt att man inte ville stanna kvar och lyssna på andra körer.
Vi saknade också omkring-arrangemang som tex not- och skivförsäljning. Kunde inte notförlagen varit inbjudna och presentera nyheter? Det hade kanske också varit smart att förlägga arrangemanget några veckor tidigare på hösten för de som letar kör, INNAN alla körer har haft sina provsjungningar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eight + 15 =