Sommarkonsert med Dynamic Vocal

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Dynamic Vocal

Redan första låten ger mig gåshud – En vänlig grönskas rika dräkt, exakt så stämningsfylld, långsam, vacker och innerlig som den ska sjungas. Rent visuellt är det också en tipptopp-konsert – Årsta kyrkas stora öppna fönster mot naturen och gruppens sommarfina konsertklädsel får högsta betyg.
Konserten fortsätter med ett snyggt arr på Här är gudagott att vara och en svängig O store Gud, men därefter går konserten i utförsbacke med en sats ur Mozarts klarinettkonsert arrad för klarinett och fyra röster som lågvattenmärke. Fint spelat, men tråkigt inslag.
Trots att de varierar med fiol- och klarinettinslag känns konserten kanske lite enahanda. Arren är ok (påminner lite om the Real Groups arr, men det är nog inte så konstigt då Anders Jalkéus är en av gruppens mentorer), de rör sig bra på scenen med olika uppställningar för varje låt, allt är 100% utantill, så jag vet egenligen inte varför jag klagar. Kanske är det min dagsform. Eller deras… För jag kan inte låta bli att höra att det är lite småfalskt, och notera att de flesta av gruppens medlemmar inte är några sångsolister. Men med en bra och rensjungande sopran kommer man undan med det mesta!
 
Alltså, jag gillar Dynamic Vocal och tycker att det är roligt att det går bra för dem. Deras julkonserter är fantastiskt lyssningsvärda och flera av deras arr önskar jag fanns i nothandeln. Gå på någon av deras konserter och skaffa dig en egen uppfattning!
 
Besök Dynamic Vocal:s webb »
Dynamic Vocal

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three + 10 =