oktober, 2018

17okt19:00VoNoFlickan med svavelstickorna – Passionen19:00 FolkoperanLandskap/Stad:Stockholm

Läs mer

Om konserten

David Langs passionsberättelse baserad på H.C. Andersens gripande saga Flickan med svavelstickorna tolkas på nytt av den genreöverskridande och improviserande vokalensemblen VoNo, under ledning av dirigent Lone Larsen.

De som hade kunnat ge flickan mat och husrum, köpt hennes svavelstickor och kanske räddat hennes liv, sjunger nu med ånger och sorg hennes smärtsamma berättelse på Folkoperans scen. Verket framförs i en bearbetad version av David Langs passionsberättelse The Little Match Girl Passion. Föreställningen ramas in av improviserade element, publikinteraktion, musik av Martin Åsander och den lettiska tonsättaren Uģis Prauliņš samt koreograferade rörelser undertecknad den internationellt verksamma koreografen Örjan Andersson.

Vokalensemblen VoNo (tidigare Voces Nordicae) bildades 1999 och består av tolv sångare och den konstnärliga ledaren och dirigenten, Lone Larsen. Med Stockholm som bas har de turnerat runt om i landet och internationellt, och fått stor uppmärksamhet för sina nyskapande framträdanden. Genom att ständigt utmana de traditionella körnormerna skapar VoNo en unik scenisk plattform där klassisk a cappella, folkmusik, improvisation och poesi förenas i musikalisk eufori.

Konserttid

(Onsdag) 19:00

Konsertlokal

Folkoperan

Hornsgatan 42

Dirigent

Lone Larsen

Biljettpris

250:-