oktober, 2018

21okt17:00Svenska KammarkörenLove and Death17:00 Artisten, SjöströmsalenLandskap/Stad:Göteborg

Läs mer

Om konserten

Under rubriken ”Love and death” presenterar Svenska Kammarkören ett mångfacetterat program på två teman, Kärlek och Döden, som har inspirerat konstnärer i alla tider.

En samling lättsammare engelska madrigaler besjunger kärlekens nöjen och nojor – renässansk underhållningsmusik om man så vill. Kontrasten till Claudio Monteverdis madrigalsvit Sestina kunde knappast vara större! Denna den tidiga barockens mästare tonsätter sex dikter på ett sätt som tänjer gränserna för den vokala konsten under 1600-talet. Madrigalerna är inspirerade av en ung, närmast mytisk, hovsångerska i Mantua som dog alltför tidigt. Här kommer sorgens alla känslor till uttryck på teatraliskt manér.

Nutiden representeras av Judith Binghams The Drowned Lovers, som med impressionistiska harmonier och en suggestiv text väver en spännande historia om svek och hämnd. Därtill idel romantik med Johannes Brahms skiftande oförglömligt vackra Liebeslieder Walzer, till ackompanjemang av Karin Birgersson och Viktor Stener vid flygeln.

Konserttid

(Söndag) 17:00

Konsertlokal

Artisten, Sjöströmsalen

Fågelsången 1, Göteborg

Dirigent

Simon Phipps

Biljettpris

ordinarie 200 kr, studerande 100 kr, t o m 12 år gratis