oktober, 2017

07okt17:00Svanholm Singers - Tormis17:00 Allhelgonakyrkan LundLandskap/Stad:Malmö/Lund

Svanholm Singers

Läs mer

Om konserten

Under hösten och våren kommer Svanholm Singers att göra ett antal konserter i Skåne med omnejd för att hedra den estniske kompositören Veljo Tormis, som gick bort i januari i år. Den första av dessa konserter kommer att gå av stapeln lördagen den 7:e oktober i Allhelgonakyrkan i Lund.

Svanholm Singers hade under åren 2006-2008 ett nära samarbete med Tormis, vilket resulterade i ett antal gemensamma konserter samt ett album med bara musik av Tormis. Albumet blev mycket hyllat världen över och kom senare att utnämnas till ”Album of the Year” av Gramophone Magazine.

Från detta album kommer kören under konserterna bl.a. att framföra välkända stycken som Incantatio Maris Aestuosi (Incantation for a Stormy Sea), Kaksikpühendus (Double Dedication), ett par av hans dansanta Meestelaulud (Men’s Songs) och inte minst Raua Needmine (Curse Upon Iron), som Tormis skrev om och anpassade specifikt för Svanholm Singers.

Biljetter kan köpas via biljettbyrån i Lund (046-131415) alternativt ticketmaster.se. Biljetter säljs även i dörren en timme innan konserten.
BILJETTER SLÄPPS DEN 1:A SEPTEMBER!

Konserttid

(Lördag) 17:00

Konsertlokal

Allhelgonakyrkan Lund

Bredgatan 34, Lund

Dirigent

Sofia Söderberg

Biljettpris

180:- / 120:- (barn/student)