april, 2018

14apr16:00Sofia VokalensembleSofia Vokalensemble möter Bengtson, Algotsson & Söderqvist16:00 Sofia kyrka (Sthlm)Landskap/Stad:Stockholm

Läs mer

Om konserten

Sofia Vokalensemble bjuder in till en färgstark konsert i gränslandet mellan jazz, klassisk musik och folkmusik där tre jazzartister och drygt 30 körsångare samspelar och gränserna mellan genrer suddas ut. Den övervägande delen av musiken som framförs under konserten är skriven av våra gästande artister och några av styckena är specialkomponerade för just detta samarbetsprojekt.

Sofia Vokalensemble är mycket glada över att göra konserten tillsammans med några av Sveriges bästa jazzmusiker!

MARGARETA BENGTSON är kanske mest känd för att under 22 år varit medlem och medgrundare av sånggruppen The Real Group (då med efternamnet Jalkéus). Sedan 2007 är Margareta en framgångsrik soloartist som med sin kombination av sång och harpa vant växlar mellan jazz, klassisk musik och mycket däremellan.

MATHIAS ALGOTSSON får anses vara en av Sveriges mest namnkunniga jazzpianister. Mathias har under sina hittills 25 år i Sveriges jazzelit jobbat med artister som Barbara Hendricks, Magnus Lindgren, Ed Thigpen och Rigmor Gustafsson samt släppt sex skivor i eget namn. Algotsson har tidigare skrivit musik för bland annat Gustav Sjökvists kammarkör och S:t Görans kammarkör.

Kontrabasisten SVANTE SÖDERQVIST har under åren som professionell jazzmusiker hunnit med allt från en flerårig fast musikertjänst på Estrad Norr i Jämtland, till samarbeten med Rigmor Gustafsson, Nils Landgren, Stockholm Voices med flera. Han har även arbetat i flera omgångar med föreställningar på Stockholms Stadsteater och Uppsala Stadsteater.

Konserttid

(Lördag) 16:00

Konsertlokal

Sofia kyrka (Sthlm)

Borgmästargatan 11, Södermalm

Dirigent

Bengt Ollén

Biljettpris

?