juni, 2018

16jun18:00Mikaeli kammarkörAv alla vårar på jorden18:00 AlmedalsbiblioteketLandskap/Stad:Gotland

Läs mer

Om konserten

Arvo Pärt – Sieben Magnificat-Antiphonen
Oskar Lindberg – Stjärntändningen
Tebogo Monnakgotla – Naissance du jour
David Wikander – Kung Liljekonvalje
Francis Poulenc – Figure Humaine
Vi väljer ett program som spänner över vida musikaliska områden; med musik som vi sjungit förr, som vi starkt känner för och som vi hoppas skall ge våra lyssnare starka upplevelser.
Arvo Pärts Sieben Magnificat-Antiphonen får bilda en mäktig och klangrik öppning – ett verk som Mikaeli kammarkör hade glädjen att en gång (1991) få ge ett svenskt förstagångsframförande.
Och konsertens avslutning måste givetvis stå i paritet. Med jämna mellanrum kommer Francis Poulencs väldiga, dubbelköriga svit Figure Humaine upp på programmet. Paul Eluards starka motståndsdikter påminner oss att utan kamp når människan varken sin yttre eller inre frihet! Liberté är ett nyckelord!
Det var nu många år sedan vi fick tillfälle att sjunga två av de finaste exemplen ur den svenska körlyriken. Nu njuter vi av Oskar Lindbergs Stjärntändningen (Heidenstam) och David Wikanders Kung Liljekonvalje (Fröding).
I centrum av programmet ställer vi ett verk av sent datum; från 2009. Tebogo Monnakgotla blev starkt inspirerad av Jean-Joseph Rabearivelos diktning. Denne poet från Madagaskar, som skrev på franska, har gett exotiska färger i poemet Naissance du Jour – Dagens födelse – och hennes tonsättning fångar sensibelt och mjukt upp dessa främmande bilder och dofter.

Konserttid

(Lördag) 18:00

Konsertlokal

Almedalsbiblioteket

Cramérgatan 5, 621 57 Visby

Dirigent

Anders Eby

Biljettpris

?