maj, 2018

26maj19:00Kongl. TeknologkörenVävd av ljus - en vårkonsert19:00 Adolf Fredriks kyrka (Sthlm)Landskap/Stad:Stockholm

Läs mer

Om konserten

Välkommen till en vårkonsert med artisten och poeten Irma Schultz, riksspelman Hans Kennemark, Greger Siljebo, Stefan Wingefors samt Kongl. Teknologkören under ledning av Rikard Lindberg Karlsson.

Det blir en kväll med energiska och innerliga låtar av Hans Kennemark och Irma Schultz i Adolf Fredriks kyrka, Stockholm.

Biljetter kan köpas på www.billetto.se eller i entrén (kontant/Swish).

Varmt välkomna!

Mer om de medverkande:
Irma Schultz (sång) är sångerska, låtskrivare och skådespelare. Hon har ett tiotal soloskivor i bagaget. Hon har medverkat i filmer, TV-produktioner och spelat på teatrar som Dramaten, Stadsteatern och Riksteatern. Sedan några år tillbaka har hon skrivit texter till musik av Hans Kennemark, bl a två körkantat: ”Kärlekens sigill” och ”Talita koum!”. Hennes senaste skiva med eget material, ”Sånger från gläntan” kom ut 2015 och fick mycket fin kritik. Irma arbetar också som lärare på Biskops Arnös låtskrivarlinje samt som kultursamordnare i Katarina församling.

Hans Kennemark (fiol, gitarr, sång) från Västergötland är riksspelman, trubadur och kompositör. Hans är en av Sveriges främsta folkmusiker och har genom sitt mångåriga samarbete med Alf Hambe spridit folkmusik och visa till de flesta körer runt om i landet och internationellt med verk som ”I välsignan och fröjd”, Requiem och julkantaten ”Du ljus du stjärna”. Genom åren har man kunnat höra honom i grupper som Forsmark 3, Tritonus, Bäsk, Nordik Tree och de senaste åren tillsammans med sångerskan Irma Schultz. Hans undervisar även på Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet.

Greger Siljebo (fiol) från Västerbotten är både klassisk violinist och riksspelman. Har uppmärksammats för sitt mångåriga samarbete med vissångerskan Eva Bartholdsson. Duon har flera gjort flera CD-produktioner, den senaste heter ”Sånger från bersån”. Tillsammans med pianisten Jakob Petrén har Greger släppt sitt mycket uppskattade soloalbum ”Vandringen” med enbart eget material. De senaste åren har Greger också hängivet arbetat pedagogiskt med unga spelmän i Halland.

Stefan Wingefors (kontrabas och piano) är en av Sveriges mest anlitade frilansmusiker inom jazz, folk, pop. Han växlar obehindrat mellan bas, piano och dragspel och spelar bl.a. med Daniel Lemma och Fabian Kallerdahl Galore (Jazz i Sverige -06) samt gästar då och då institutioner som Bohuslän Big Band, Norrbotten Big Band och Gothenburg Wind Orchestra. Hans egna pianojazztrio-CD, ”Impermanence” med endast eget material, har rosats av kritiker såväl i Sverige som internationellt. Stefan är också verksam som stumfilms-pianist för Svenska Filminstitutet.

Kongl. Teknologkören (KTK) är en studentkör i Tekniska Högskolans Studentkår, hemmahörande på KTH i Stockholm. KTK är en blandad kör med ca 40–45 medlemmar. Repertoaren spänner över allt som gjorts för kör; från sakral musik till världsmusik och studentikosa inslag. Sedan 2010 leds kören av Rikard Lindberg Karlsson.

Rikard Lindberg Karlsson har organistexamen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har studerat på masterprogrammet i kördirigering vid samma skola. Mellan 2007 och 2009 undervisade Rikard i körledning och var konstnärlig ledare för Kammarkören på Musikhögskolan Ingesund. Sedan 2008 är han anställd som organist med speciellt köransvar i Danderyds församling där han leder kyrkokören och Danderyds Vokalensemble.

Konserttid

(Lördag) 19:00

Konsertlokal

Adolf Fredriks kyrka (Sthlm)

Holländargatan 16, Stockholm

Dirigent

Rikard Lindberg Karlsson

Biljettpris

200 SEK, ungdom (t.o.m. 18)/studerande/pensionär: 100 kr