oktober, 2013

25okt19:0020:00Cappella Catharinae - Carmina Burana på Folkoperan19:00 - 20:00

Läs mer

Om konserten

Körverket Carmina Burana av Carl Orff spelas hösten 2013 efter en konceptidé signerad Mellika Melouani Melani. Kvinnor i 80-årsålderns berättelser vävs in i denna konsertanta version. De delar scenen med den kända operasångaren Olle Persson, Folkoperans kör och orkester, gästande körer och barn.

 
– De äldre kvinnorna spelar en central roll i Carmina Burana. Deras berättelser vävs in i verket och deras skira livstrådar står i kontrast till Carl Orffs bombastiska och starka musik, säger Folkoperans konstnärliga chef och regissör Mellika Melouani Melani.

 
Solist är Olle Persson, som tidigare gjort ett flertal roller på Folkoperan, bland andra Scarpia i Tosca, Axel von Fersen i Marie Antoinette, titelrollen i Jeppe och Florian i operan Zarah. Han har sjungit roller på Malmöopera, GöteborgsOperan, Drottningholmsteatern och Kungliga Operan. Våren 2012 har Olle varit aktuell som Escamillo i Carmen på Norrlandsoperan. Han verkar även som gästprofessor i sång på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

 
Solister är även Miriam Ryen och William Baker.

 
Carmina Burana, som bygger på dikter från 1100- och 1200-talen, handlar om livets förgänglighet. Här lovsjungs naturen, längtan, vinet, kärlekens ljuvlighet och den köttsliga driften. Man sjunger även om hur härligt ont och svidande ont det gör att leva. Carmina Burana uruppfördes 1937.

 
Carmina Burana hade premiär på Folkoperan 19 oktober 2012 och har nypremiär 4 oktober 2013.

Konserttid

(Fredag) 19:00 - 20:00