maj, 2016

29maj17:00AlmakörenLove is all17:00 Göteborgs KonserthusLandskap/Stad:Göteborg

Läs mer

Om konserten

Solister: Simon Ljungman, Fredrik Berglund & Anna Lund

Musikminnen
Mitt första musikminne är Beatles Let it be. Jag sitter i lekrummet med mina klossar då pappa stolt visar upp det klassiska omslaget med de fyra porträtterade medlemmarna som han högtidligt nämner vid namn. Sen vänder han på omslaget och säger, han, han och han lever, men John är död. Han blev skjuten… Jag stirrar storögt på bilden av Lennon där han grimaserande ylar med sin gitarr på magen. I en fyra-årings värld blir det såklart skottögonblicket fångat på bild vad som i själva verket var porträtterad feeling och inlevelse.

Är det någon gemensam musikalisk nämnare vi alla har så är det nog just The Beatles. För vissa av oss är det tonårsminnen av vildvuxna frisyrer från Liverpool ylandes She loves you yeah,yeah,yeah eller som någon tycktes höra det Slavsjo…
För andra är det de vackra harmonierna och Bach-doftande partierna. För en tredje är det Psykadelikan. Men för oss alla gäller nog att vi kan plocka fram ett sådant där minne förknippat med någon av the Beatles låtar och minnas exakt var vi befann oss då vi hörde musiken.

Den 29 maj 2016 befinner vi oss i Göteborgs konserthus och det är med stor glädje vi nu efter ett års förberedelser vill framföra vår version av The Beatles. Fredrik och jag har skrivit körarrangemangen tillsammans och det är ett samarbete som också sträcker sig flera år tillbaka med Almakören. Ni som var på The Boxer-konserten på Operan 2013 kommer även att känna igen vår egen Ringo-Anna Lund. Så välkomna till Almakörens alldeles egna minnesvärld av The Beatles, kanske kommer vi också glänta på din!

/Simon Ljungman konstnärlig ledare Almakören

Konserttid

(Söndag) 17:00

Konsertlokal

Göteborgs Konserthus

Götaplatsen 8, Göteborg

Dirigent

Simon Ljungman

Biljettpris

250 kronor