november, 2016

05nov16:00Akademiska kören + Opera Viva + Danderyds sångensemble + Canorus - Haydn: Skapelsen med meraAkademiska körens 85-årsjubileum16:00 BerwaldhallenLandskap/Stad:Stockholm

Akademiska kören

Läs mer

Om konserten

Akademiska kören, Opera Viva, Danderyds sångensemble, Canorus
Sandvikens symfoniorkester
Hillevi Martinpelto, sopran
Thomas Volle, tenor
Nils Gustén, bas

Om konserten:
Haydn, Skapelsen del 1 och mycket annan körmusik.
Akademiska körens 85-årsjubileum

För att kunna göra Haydns Skapelsen rättvisa har Akademiska kören bjudit in tre andra körer till en stor jubileumskör. Tillsammans med fantastiska solister och Sandvikens Symfoniorkester blir det en mäktig och stämningsfull hyllning till livet.

Före paus kommer ni att få uppleva det bästa av det som de deltagande körerna var för sig kan erbjuda. Den sceniska kören Opera Viva bjuder er på smakprov av de populäraste styckena ur operavärlden. Efter paus kommer samtliga medverkande att gemensamt framföra del 1 av Joseph Haydns Skapelsen (Die Schöpfung).

Under konserten sker även utdelning av Norrbymedaljen till en framstående kördirigent.

För att hedra Johannes Norrby och hans insats för Akademiska kören och svenskt körliv instiftade kören en Johannes Norrby-medalj som i samråd med Musikaliska Akademien utdelas till ”svensk kördirigent som på ett framstående sätt främjat landets körliv och utvecklat körsången till bestående konstupplevelser”.

Biljetter kan köpas på www.berwaldhallen.se, 08-784 18 00, samt Kultur Direkt vid Sergels Torg. Bokade biljetter kan hämtas hos alla nämnda ombud. (Obs! serviceavgift kan tillkomma).
Här är en direktlänk till mer information och biljetter: http://berwaldhallen.ebiljett.nu/Home/tickets/1241/False

Konserttid

(Lördag) 16:00

Konsertlokal

Berwaldhallen

Dag Hammarskjölds väg 3, Stockholm

Dirigent

Håkan Sund

Biljettpris

80-260 kr