Täby Toner söker körledare

Kören​ Täby Toner – en stor, aktiv och social kör i Täby – söker en erfaren körledare från vårterminen 2021.

Om kören

Täby Toner är en fristående SATB-kör (8 stämmor) med drygt 50 aktiva medlemmar. Vi sjunger en blandad repertoar av musik från olika genrer och epoker – såväl sakral som profan, liksom arrangemang av folkmusik och populärmusik. På senare år har vi bl.a. sjungit musik av Britten, Lindblad, Mozart, Bach och Haydn men även Benny Andersson, Povel Ramel, Hasse & Tage, Robban Broberg, Evert Taube m.fl. Vi har vanligtvis två till tre egna konserter per år. Dessutom sjunger vi ofta på valborg och vid ett nationaldagsfirande som arrangeras varje år av Täby kommun.

Vi trivs tillsammans i kören och utvecklas hela tiden både till repertoar och kunnande. Arrangemangen får gärna vara utmanande, oavsett musikgenre.

Ursprunget till kören bildades redan 1977 men namnet Täby Toner fick vi 1986. Vi är en ideell förening som drivs av en styrelse (där körledaren är adjungerad ledamot) och olika arbetsgrupper som engagerar hela kören i verksamheten. Organisationen är välfungerande och ekonomin är stabil.

Förutom repetitionerna på måndagar har vi dels kördagar på en lördag eller söndag (en till två gånger per termin) dels ett körinternat på annan ort med övernattning (en helg på höstter­mi­nen). Dessutom brukar vi göra en körresa i Sverige/Norden/Europa vartannat år.

Körledarens roll

Din roll blir att vara körens musikaliska och konstnärliga ledare. Du planerar våra produk­tioner och tillhörande repertoar tillsammans med vår inspirationsgrupp, leder våra repetitioner (inkl. kördagar och körinternat) och dirigerar våra konserter. Du provsjunger även nya aspiranter till kören tillsammans med representanter från styrelsen. Du är pedagogisk och sprider positiv energi, men kan samtidigt ställa krav på kören för att driva den musikaliska utvecklingen framåt.

Du som söker bör ha

  • Utbildning från musikhögskola, gärna i kördirigering.
  • Ledaregenskaper för en kör av vår storlek.
  • Tidigare erfarenhet från att leda körer med liknande inriktning och ambitionsnivå.
  • Intentioner att anta uppdraget på lång sikt.

Bra att veta

  • Från höstterminen 2020 har vi bytt till en stor replokal, där vi kan sitta utspritt på ”coronasäkert” avstånd så länge vi inte är fler än drygt 30 deltagare. Då många gör corona-uppehåll verkar detta fungera.
  • Vi repeterar måndagar klockan 19.00–21.30 (till 21.00 nu i coronatider) på Täby Enskilda Gymnasium, Kemistvägen 1 i Täby. Övrig terminsplanering sker i samråd mellan styrelse och körledare.
  • Den nya körledaren tillträder 11 januari 2021. (Planering av vårterminen 2021 sker dock före terminsstart.) Vår nuvarande körledare Erik Wadman leder oss hela höstterminen, vilket ger goda möjligheter för en smidig överlämning till den nya körledaren.
  • Arvode utgår enligt överenskommelse.

Mer information om oss – bl.a. en kort historik – finns på vår webbplats www.tabytoner.se . Frågor kan skickas till ordforande@tabytoner.se och dirigent@tabytoner.se. (Ange ditt telefonnummer om du hellre vill prata muntligt, så ringer vi upp.)

Skicka din ansökan till info@tabytoner.se där du beskriver din musikaliska bakgrund, ditt arbetssätt som körledare och vad du hoppas att uppnå tillsammans med kören. Välkommen med din ansökan senast den 10 oktober!