Stockholms Universitetskör söker ny dirigent!

Stockholms universitetskör är en blandad kör som består av ungefär 45 medlemmar i olika åldrar. Kören är en oberoende ideell förening där samtliga korister aktivt arbetar för att få verksamheten att fungera. Kören är fristående från Universitetet, men har kvar sitt namn från tidigare då många av koristerna var studenter. Nu är flertalet ej studenter och alla sångare är amatörer. Vi eftersträvar hög kvalitet och starka musikupplevelser; inträdesprov krävs för medlemskap. Repertoarmässigt sjunger vi allt från svenska klassiker till nyskriven körmusik. Under vårterminen 2018 har vi fokuserat en del på sceniska delar och uttryck, vilket vi gärna fortsätter med. Vi repeterar tisdagar kl. 18:15–20:45 i Universitetets aula på Sveaplan, Sveavägen 160.

Vi är också en kör med stor sammanhållning och har väldigt kul ihop! Vi genomför en körresa vartannat år, denna vår till en körtävling i Kroatien. De terminer vi inte reser bort anordnar vi en körhelg med repetitioner och festligheter i närheten av Stockholm. Vi ger större konserter en gång per termin, och sjunger också på tillställningar som företagsevent och privata fester – en viktig inkomst för kören. Hela luciadagen ägnas åt att sjunga för företag i Stockholmsområdet där körmedlemmarna samt Du som dirigent förväntas delta. För ytterligare information, besök körens hemsida: www.stockholmsuniversitetskor.se

Vi söker nu en dirigent som kan lyfta oss mot nya musikaliska höjder! Vi letar efter Dig som med visioner, entusiasm och glatt humör vill utveckla vår kör mot bättre klanger och djupare uttryck. Du ska tycka om att arbeta med goda amatörer och ska vara en god pedagog. Du har det övergripande konstnärliga ledarskapet, utformar vår repertoar med stöd av körens musikråd, leder repetitionerna och dirigerar kören vid större konserter och andra viktiga framträdanden, och följer även med på körresor. Du som söker ska vara utbildad som kör- eller ensembledirigent, körpedagog eller motsvarande.

Ersättning utgår i form av arvode för utfört arbete mot faktura, enligt överenskommelse. F-skattsedel krävs.

Ansökan ska innehålla ett personligt brev och kortfattat CV inklusive referenser från tidigare uppdrag som dirigent, och skickas till rekrytering@stockholmsuniversitetskor.se. Intervju och provdirigering sker i augusti-september månad.

Sista ansökningsdag: 2018-07-31
Tillträde från och med september 2018.