Repetitionskör sökes till Riksteaterföreställning!

Riksteatern sätter i vår upp föreställningen SÅNG TILL VÄLFÄRDEN i regi av Lisa Färnström.
Föreställningen är ett nyskrivet körverk av kompositörerna Sara Parkman och Hampus Norén och manus är skrivet av Alexandra Loonin och Sara Parkman. Föreställningen ska turnera runt i Sverige med premiär i Sollefteå 5 mars 2018. På varje spelplats samarbetar vi med en lokal kör.

Nu vill vi sätta ihop en kör med deltagare som vill vara med under repetitionsarbete och utformningen av föreställningen, som du kan läsa mer om här.
En kväll i veckan kommer du som del av en kör att repa tillsammans med våra skådespelare och musiker på Riksteatern i Hallunda, Stockholm. Du kommer att få noter och ljudfiler innan repperioden börjar så du kan träna på din stämma på egen hand. Veckan innan premiären 5 mars (24 feb – 1 mars) kommer ett antal genomdrag spelas inför publik.

Förutsättningar:

Du behöver kunna repa i Hallunda tisdagar kl. 18.00-20.00 eller onsdagar kl. 16.00-18.00 mellan den 9 januari – 28 februari. Sista veckan tillkommer eventuella rep så vi träffas totalt ca 8-10 ggr.
Du behöver ha sångvana och kunna träna på din stämma på egen hand innan vi börjar repa.
Vi satsar på att repa en låt per tillfälle och sjunger med noter i hand.

Vi kan erbjuda en rolig och spännande inblick i teaterprocessen innan en premiär, ett utvecklande samarbete tillsammans med ensemble och musiker – och bjuda in dig att vara en del av ett stort, nyskapande och engagerande projekt som handlar om just det att jobba tillsammans mot ett vackert mål.

Vi uppmuntrar alla att söka, oavsett kön, ålder, bakgrund, funktionsförutsättningar och sexuell läggning och hoppas på en bred representation av människor. Om du känner någon som skulle tycka detta var intressant så tipsa mycket gärna! Vi förbehåller oss rätten att välja ut deltagare utefter de stämmor som behövs.

Vid intresse av att delta, maila dina uppgifter till eva.sunmo@riksteatern.se och svara på följande frågor:

  1. Vad har du för körerfarenhet?
  2. Vilken stämma sjunger du?
  3. Vilken av följande tider föredrar du att repa? (Tisdagar 18.00 – 20.00 eller Onsdagar 16.00 – 18.00)

Begränsat antal platser så anmäl dig så fort som möjligt. Vi avser att anpassa repetitionssituationen så gott det går för alla deltagare, så hör av dig om du har några specifika behov.

Stort tack!
eva.sunmo@riksteatern.se