Körledare/Dirigent sökes

Kören AcQuire har varit en aktiv kör i Haninge sedan över 20 år. Vi är en fristående kammarkör, men samarbetar med S:t Eskils kyrka och får använda St Eskils kyrkas lokaler. Vi är en SSAATTBB-kör med vana av att sjunga 8 stämmor, ibland fler, och är väl samsjungna med god klang. Vi ser AcQuire som en amatörkör, men på en hyfsat hög nivå där alla läser noter och många har eller har haft flera musikaliska järn i elden.

Repertoaren består främst av Acapella-arrangemang, många skrivna av vår förre körledare Anders Klint. Kören tar sig an det mesta från olika genrer och epoker i en härlig blandning mellan nytt, gammalt, populärmusik och klassiskt i allt från enklare arrangemang till riktiga utmaningar. Kören äger även många noter själv. AcQuire har de senaste åren haft ca 4 konserter per år, men även deltagit på andra evenemang såsom lokala kulturevent och exempelvis bröllop. Samarbete med lokala orkestrar och andra körer har även gjorts. Kören arrangerar tidvis körhelger och resor.

Körens tidigare dirigent och medgrundare Anders Klint har sorgligt nog lämnat oss i Covid-19. AcQuire önskar att hans arv förs vidare genom att kören fortsätter att sjunga och utvecklas tillsammans med en ny ledare.

Som dirigent/körledare har du nu en unik möjlighet att ta över denna kör med duktiga sångare, kanske gör även du egna arrangemang som du vill öva med oss. Kören ser gärna att du är en pedagogisk ledare som sprider positiv energi och driver vår musikaliska utveckling framåt.

AcQuire övar måndagar i St Eskils kyrka vid Haninge centrum. Så länge som Covid- 19 begränsar vår verksamhet övar vi i kyrksalen som är stor och rymlig och ger utrymme för att hålla avstånd.

Kontakta oss för att få komma och öva med oss, så kan vi diskutera mer hur ett framtida samarbete kan se ut.
Örjan Persson, 070-746 11 98
Angelica de Pourbaix, 070-432 41 41
Eller maila: info@acquire.se.