Körer sökes till teaterföreställning på Kulturhuset Stadsteatern

Stad: Stockholm

I maj gästspelar Gothenburg English Studio Theatre (GEST) med pjäsen The Events på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. I föreställningen medverkar förutom GEST:s skådespelare även en kör. Till projektet söker vi därför flera olika körer som vill medverka i föreställningen vid ett eller flera tillfällen. Projektet är utformat så att det skall passa amatörkörer med ideellt aktiva medlemmar.

Om The Events
Claire leder en kör i ett litet kustsamhälle i England. En kör för alla typer av människor; gamla, asylsökande, unga mödrar, invandrarkillar. Eller snarare, hon ledde kören. En dag vandrar en ung pojke in på repetitionen och skjuter ihjäl flera av dess medlemmar. Claire överlever men blir besatt av pojken och av frågan Varför. Var det en akt av ondska? Av galenskap? Eller var det helt enkelt så att han var arg och hade ett vapen? Claire letar svar bland så väl de högerextrema politiker pojken identifierar sig med, pojkens far, gamla klasskamrater och till slut pojken själv. Men går det verkligen att hitta ett svar? Går det att fatta det ofattbara? Och kommer det någonsin att hjälpa?

The Events är löst baserat på de fruktansvärda händelserna på Utøya 2011, men är också skrämmande aktuellt mot bakgrund av de dåd med främlingsfientliga motiv som inträffat i Sverige under 2015. På scen finns Claire och Pojken, som spelar alla övriga roller. Men där finns också en kör. De representerar de omkomna körmedlemmarna, men också samhället som måste gå vidare trots att det värsta som kan hända har hänt. Som sjunger det som inte går att säga.

Om körerna
Vi söker körer som är engagerade, entusiastiska och som ser detta projekt som ett utmärkt tillfälle för sina medlemmar att utvecklas som körsångare samtidigt som ni bidrar till att skapa en mycket speciell och viktig teaterföreställning. Varje kör bidrar med sitt speciella uttryck och varje föreställning blir unik. Körens medverkan är helt avgörande för föreställningen, men vi vill samtidigt att projektet blir givande för er egen utveckling som kör och att ni får en givande upplevelse. Körerna väljer själva hur många föreställningar samt vilka dagar. The Events spelas på Fri Scen/Kulturhuset Stadsteatern 4-7 och 10-14 maj.

Pjäsen är utformad så att körerna skall kunna repetera låtarna själva i samband med sina ordinarie rep och med sin egen körledare, och parallellt med att ni arbetar med er ordinarie repertoar. Varje kör får i god tid tillgång till noter och arrangemang samt övrig information om pjäsen och upplägget för körens medverkan.
När det sedan är dags för er att framträda i The Events kommer ni att få möjlighet att repeterar med våra skådespelare och vår musikaliska ledare på scenen på Kulturhuset Stadsteatern. Det är viktigt för oss att ni känner er trygga med er uppgift och vi skall göra vårt yttersta för att ni skall få all nödvändig information både inför och under er medverkan. Föreställningsidén bygger på att det hela tiden är nya körer som medverkar, så gjorde de till exempel i England, USA och Australien när föreställningen spelades där.
Ett mindre ekonomiskt bidrag betalas ut till medverkande kör.

Om musiken
Låtarna som körerna framför består dels av specialskrivna stycken av kompositören John Browne, dels en känd psalm och ett par poplåtar. Alla i arrangemang som passar olika typer av körer. Varje medverkande kör får även välja en låt från sin egen repertoar att framföra i föreställningen.
Kontakta oss på info@gest.se. För mer information om GEST se www.gest.se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + eight =