Kören Svea söker dirigent!

Kören Svea är en fyrstämmig damkör verksam i Bergshamra, Solna. Vi består av ca 25 tjejer i åldrarna 20-35 och leds idag av Niklas Tamm. I repertoaren ingår allt från klassisk musik, svensk och internationell körlyrik, folkmusik, jazz, med mera. Vi är ansvarstagande och ambitiösa, och önskar att våra medlemmar har tidigare körerfarenhet och viss notläsningskunskap. Vi har därför provsjungningar för nya medlemmar i början av varje termin.

Varje hösttermin arrangerar vi en körhelg där vi bokar en kursgård med övernattningsmöjligheter, och där vi tillsammans spenderar ett par dygn med att öva in nytt material, sångtekniska övningar och andra sociala aktiviteter. Utöver det har vi vissa år utbyten och gemensamma konserter med andra körer. Vi tycker även om att göra andra aktiviteter tillsammans så som att ta en öl efter ett rep, sjunga karaoke och anordna terminsavslutningsmiddagar eller allmänt skönt häng.

Från och med årsskiftet 2019-2020 söker vi en ny dirigent och körledare, då vår nuvarande kommer ta sig an nya utmaningar utanför kör-världen. Kanske är det dig vi letar efter?

Vi söker dig som

  • Är erfaren musiker och dirigent
  • Spelar piano
  • Behärskar noter
  • Är nuvarande student eller har avslutat musikutbildning vid högskola eller motsvarande.

Du är tydlig och pedagogisk och har förmåga att inspirera oss musikaliskt och utveckla vår sångteknik. Som dirigent i Kören Svea har du det övergripande konstnärliga ansvaret. Du utformar vår repertoar med stöttning av körens repertoarråd, leder repetitionerna och dirigerar kören vid framträdanden. Vi tycker om att prova nya stycken och stilar, och välkomnar kreativ frihet och egenskrivna arrangemang.

”Kören Svea har hög röstlig och musikalisk nivå samt en vilja att sjunga många olika genrer. En driven dirigent har stor möjlighet att forma kören efter sin musikalitet.”
– Nuvarande dirigent Niklas Tamm.

Praktisk info

  • Vi övar tisdagar 18-20:15 i Bergshamra
  • Arvode utgår enligt överenskommelse.

Om du vill veta mer eller lämna in en ansökan, kontakta oss på info@korensvea.se. Du kan också läsa mer om oss och vad vi gör på:
vår hemsida »
Facebook »
Instagram »

Vi ser fram emot din ansökan!