Kören Opera Viva söker körledare / dirigent

Kören Opera Viva söker körledare / dirigent från början av höstterminen.

Opera Viva bildades 1996 av OperaVännerna vid Kungliga Operan i Stockholm. Kören är en amatörkör som består av ett 30-tal manliga och kvinnliga korister med varierande sångarbakgrund. Koristerna har gedigen körvana och de flesta satsar också på solistiska sångstudier.

Huvuddelen av repertoaren är hämtad från senare delen av 1700-talet och från 1800-talet och tonsättare som Verdi, Wagner, Mozart, Rossini och Donizetti förekommer ofta och rikligt. Verken framförs på originalspråk eller i svensk översättning.

Vi sätter upp hela operor eller egna föreställningar med stycken ur operor och för dessa anlitar vi ofta externa operasolister och musiker samt professionella regissörer.

I höst ska vi börja instuderingen av Donizettis opera Kärleksdrycken (L’elisir d’amore) med föreställningar i februari 2022 i Stockholm. Denna uppsättning gör vi på svenska.

Vi söker dig som är intresserad av och har erfarenhet av opera för att leda oss i instuderingen och på föreställningarna och förhoppningsvis även i vår fortsatta ordinarie verksamhet.

Vi repeterar på torsdagar kl 18:30 – 20:45 på Nordiska Musikgymnasiet, Katrinebergsbacken 2 i Liljeholmen (Stockholm) och vi börjar höstterminen med ett internat i närheten av Stockholm den 4 – 5 september.

Ett urval av tidigare produktioner: Hoffmanns äventyr (Offenbach), Romeo och Julia (Bellini, i samarbete med SödertäljeOperan), Läderlappen (Johann Strauss d.y., i samarbete med SödertäljeOperan), Beatrice di Tenda (Bellini, i samarbete med Södertäljeoperan), Glada Änkan (Lehár, i samarbete med Södertäljeoperan), Dido och Aeneas (Purcell), Nabucco (Verdi, i samarbete med Södertäljeoperan), Missa da Requiem (Verdi), Suor Angelica (Puccini), Lohengrin (Wagner, i samarbete med Valdemarsviksoperan), Cavalleria Rusticana & Pajazzo (Mascagni resp. Leoncavallo), Carmen (Bizet). Vi brukar dessutom ge en julkonsert på någon central plats i Stockholm.

Kontakta gärna vår ordförande Annika Halldin för diskussion eller mer information, du når henne på telefon 070 379 00 60 eller e-post annika.b.halldin@gmail.com. Opera Vivas hemsida hittar du på operaviva.se och på Facebook heter vi ”Opera Viva Operakör”.

Välkommen!