Kammarkören Sonorus Stockholm söker tenorer

Du tenor som sjungit i kör länge och kanske är 55+. Körsjungande är en del av ditt liv, du kan inte vara utan den och vill vara med i en ny kör. Du har kanske tagit ett uppehåll i ditt sjungande och vill gärna prova på igen. Du vill förbättra din röst och sångteknik. Då kanske SONORUS är något för dig.

SONORUS är en fristående kör med 40 tal medlemmar som träffas tre tisdagskvällar (18.30 – 21.20) i månaden  i Stefanssalen, Frejgatan 31, Stockholm.

Repertoaren är blandad, gärna svårare utmanande fyrstämmig blandad kör och uppåt i antalet stämmor. Vi lägger stor vikt vid att gemensamt utveckla sångteknik med bättre klang som följd. Vi har en blandad repertoar av körmusik och vi har gjort konserter med bl.a. Hymn to St Cecilia (Britten) Ave Maria Stella (E.Grieg), Peace I leave with you (K Nystedt), Songs of Farewell (C.H.H. Perry), Exsultate, jubilate (Karl Jenkins) och Un soir de neige (Francis Poulenc). Vi sjunger regelbundet i Barockhallen, Historiska Museet och i S:t Johannes kyrka. Just nu repeterar vi bl.a. Frank Martins mässa för dubbelkör. För mer information om kören, konserter och repertoar se vår hemsida www.kksonorus.se.

Vår dirigent är Stefan Nymark, han sjunger i Radiokören och arbetar även som pianist och sångpedagog.

Är du tenor är du välkommen  att delta i någon repetition någon tisdag i september eller oktober.

Om du är intresserad kontakta vår dirigent Stefan Nymark: mobil 073 382 04 04 eller email: stefannymark@hotmail.com, eller vår ordförande Per Berglöf, mobil 0709 25 25 06 eller email: per.berglof@delphi.se.