Kammarkören Cantare söker ny dirigent fr.o.m. januari 2021

Om kören

Kammarkören Cantare är en fristående SATB-kör med f.n. 26 aktiva medlemmar. Vi sjunger en blandad repertoar av körlyrik från olika epoker – såväl sakral som profan, arrangemang av folkmusik och populärmusik. På senare år har vi bl.a. sjungit musik av Britten, Palestrina, Wikander, Alfvén, Poulenc, Mäntyjärvi och Gjeilo. Vi har vanligtvis två egna konserter per termin men genomför också frilansuppdrag, både med och utan dirigent. Vi har ambitionen att hålla en relativt hög nivå för att vara en amatörkör och vill utvecklas både sång- och uttrycksmässigt.

Cantare bildades 1982 och är en ideell förening som drivs av en styrelse samt olika arbetsgrupper som engagerar hela kören i verksamheten. Organisationen är välfungerande och ekonomin är stabil. Vi har en fin gemenskap och god stämning på våra rep och sammankomster, och därtill god kontinuitet med låg omsättning i stämmorna.

Dirigentens roll

Din roll blir att vara körens musikaliska och konstnärliga ledare. Du planerar våra produktioner och tillhörande repertoar tillsammans med vårt repertoarråd, leder våra repetitioner (inkl. repdagar och rephelger) och dirigerar våra konserter. Du provsjunger även nya aspiranter till kören. Du är pedagogisk och sprider positiv energi, men kan samtidigt ställa krav på kören för att driva den musikaliska utvecklingen framåt.

Vi söker dig med

  • Utbildning från musikhögskola, företrädesvis i kördirigering
  • Tidigare erfarenhet från att leda körer med medel/hög ambitionsnivå
  • Intentioner att anta uppdraget på lång sikt (5+ år).

Bra att veta

  • Vi repeterar måndagar klockan 18.30-21.15 på Bigarråvägen 8 (nära Tekniska Högskolan), övrig terminsplanering sker i samråd mellan styrelse och dirigent
  • Tillträde 11 januari 2021 (planering av vårterminen 2021 sker dock före terminsstart)
  • Arvode utgår enligt överenskommelse

 

Skicka din intresseanmälan till kontakt@cantare.net där du beskriver din musikaliska bakgrund, ditt arbetssätt som körledare och vad du hoppas att uppnå tillsammans med kören! Vi behöver din ansökan senast 31 augusti.

Besök även gärna vår hemsida cantare.net där du kan läsa mer.