Damkören Boo Kapella söker ny ledare

Vi är en fyrstämmig damkör med 18 kvinnor som värdesätter körklang, musikalitet och att sätta upp nya och utmanande mål.

Boo Kapella, som är verksam i Saltsjö-Boo, har sjungit tillsammans i 20 år och vår repertoar har sin tyngdpunkt i renässansens tonsättare som t ex Tomás Luis de Victoria och Giovanni Maria Nanino men vi sjunger också moderna tonsättare som Gjeilo, Dubra och Lauridsen och kryddar det med annan klassisk repertoar och nordisk folkmusik.

I grunden finns en stark koppling till Boo Kapell där vi brukar sjunga någon gång per år och till våra övriga framträdanden söker vi oss gärna till vackra kyrkor med härlig akustik. Återkommande har vi sjungit i Drottningholms slottskyrka vid juletid samt i olika kyrkor på Gotland, och våra körresor har gått till klosterkyrkor och katedraler i Europa. Vi sjunger även gärna utanför kyrkorummet, när repertoaren passar.

Sedan vår körledare gick bort i vintras känner vi nu att vi vill göra en nystart med en ledare som vill bygga vidare och utveckla vår kör och våra röster. Vi repeterar på onsdagar i Boo kyrka mellan klockan 19-21.

Om du tycker att Boo Kapella verkar passa dig är du varmt välkommen att kontakta Katarina Ribbing Lindgren via e-post katarina.ribbing@gmail.com

Om du först vill höra med en referens går det bra att höra av dig till Leif Asp som är musiker i Ekerö pastorat på tel 08-560 387 48.