Västgöta nations damkör söker ny dirigent till årsskiftet!

Västgöta nations damkör står utan dirigent från januari och söker därför efter en ny dirigent. Rekrytering fortgår löpande.

OM KÖREN:
Västgöta nations damkör är en kör vars målsättning är att utvecklas musikaliskt tillsammans genom nya och roliga utmaningar. Vi är en liten kör som har en fin gemenskap och tycker att det är viktigt att alla känner sig delaktiga. Därför sjunger vi inte bara ihop, utan gillar också att umgås med varandra.

Kören har 2015-2018 letts av Henry Turu. Repertoaren sträcker sig från klassisk musik, till svensk folkmusik och visor som passar bäst på gasquer, men vi tar oss även an utmaningar i andra genrer.

Kören har höga ambitioner, och önskar att dess medlemmar har tidigare körerfarenhet och viss notläsningskunskap. Vi har därför insjungningar i början av varje termin.

Vi repeterar varje torsdag mellan 18.15-21.00 i Västgöta nations stora sal. Kören framträder vid traditionella gasquer och sittningar. Mycket på Västgöta nation, såsom på baler och reccemottagningar. Vi har också en del externa sjungningar, och kan bokas runt om i Uppsala.

Varje vinter har vi en gemensam adventskonsert tillsammans med de två andra körerna på Västgöta nation (blandkören och manskören), som brukar vara i Helga Trefaldighets kyrka. Andra traditioner är att ha en en egen vårkonsert och ett årligt eget luciatåg på nationen.

VAD HÄNDER NÄSTA TERMIN?
I april är det återigen dags för Nationskörsfestivalen, där alla nationskörer framträder med varsitt stycke under dagen, och ett spex under kvällens sittning. Det vinnande spexet får den ärofyllda vandringspokalen guldgaffeln. I fjol var Västgöta nations damkör stolt vinnare av gaffeln!

Våren 2019 är VGDK:s 10-årsjubileum, vilket vi planerar att fira med en vårig jubileumskonsert.

Är du sugen på att dirigera denna mysiga guldgaffelvinnande kör? Hör av dig till ordförande Nathalie Saller på vgdk@vastgotanation.se!

Besök gärna vår Facebooksida »