Nystartad acapella-grupp söker körledare

Vi är ett par körvana personer som ämnar starta upp en ny acapella-grupp i Uppsala i maj på 6-8 personer, med blandad repertoar, till stor del moderna toner med kreativa inslag och folkmusik.

Målet är att ha kul och samtidigt utvecklas som sångare i mindre grupp där varje individs insats är av betydelse. I takt med att vi blir bättre är det så klart ett mål att ha egna konserter och kunna hålla privata sjungningar.

Inför starten söker vi just nu en körledare (som så klart också får vara sångare i gruppen) som också kan vara med under antagningsprocessen närmaste månaderna. Någon formell dirigentutbildning krävs ej, men du bör ha viss musikalisk erfarenhet och kunskap, kunna ta ton och leda oss, och vid behov arra om musik eller hjälpa till med att skriva arr.

Tanken är att gruppen skall kunna börja repa under försommaren/sommaren på måndagkvällar, och till hösten blir det antagligen rep varannan söndag kväll, i centrala Uppsala.

Då vi just nu är i startgroparna har den blivande körledaren möjlighet att påverka val av gruppens sammansättning, repertoar med mera.

Du skall brinna för musiken, känna att du har tid att engagera dig, och gärna ha en nypa kreativitet i själen!

Väl mött!

Joy och Fatimah

KONTAKT: fatimah.fazal@gmail.com