NOVAH Gospelkör söker ny körledare/pianist

NOVAH Gospelkör är en fristående SAA-kör i Sölvesborg i västra Blekinge med 20 aktiva medlemmar. Vi är 17 sångare (alla kvinnor) med ett eminent kompband med trummor, bas och hammondorgel. Vår nuvarande körledare Therese ska sluta och därför söker vi en ny körledare från och med januari 2021.

I första hand är det gospel som ligger oss varmast om hjärtat, men vi har också pop och soul på repertoaren. NOVAH Gospelkör har funnits sedan 1988. Då fanns kören i norra Kristianstadstrakten (namnet NOVAH kommer från dåvarande medlemmarnas hemorter: Näsum, Oppmanna, Vånga, Arkelstorp och Hjärsås), men sedan ett par år tillbaka har vi vår bas i Sölvesborg. Vi övar på torsdagskvällar i Falkvikskyrkan och dagens medlemmar bor i Sölvesborg, Bromölla, Olofström och Kristianstad.

NOVAH Gospelkör är en aktiv och social kör, som två gånger per år har kör-internat med övernattning där vi sjunger och umgås i 24 timmar. Vi åker gärna på körresor och emellanåt träffas vi utanför repetitionstid för någon festlighet. Senast körresan gick till Stockholm och Slottskyrkan (där bilden är från).

Du som körledare
Som körledare blir du vår musikaliska ledare. Det är du som planerar repertoar, repetitioner och konserter. Styrelsen bokar konserttillfällen, alltid i samråd med körledaren. Du är också den som tillsammans med styrelsens ordförande håller audition för eventuellt nya medlemmar. Vår förhoppning är att du också kan vara körens pianist och kapellmästare.

För att vi ska trivas tillsammans, vill vi att du har erfarenhet av och är väl insatt i modern gospel. Vi önskar att du leder oss på ett positivt och energirikt sätt, att du är noggrann att slutresultatet blir bra och att du inte har något emot att nöta in stämmor tills allt sitter. Skriver du egna arrangemang är det toppen, men inget krav.

Är du intresserad, kontakta körens styrelseordförande Viktoria Unosson på viktoria.unosson@telia.com eller 0705-19 26 47. Gärna så snart som möjligt!

Välkommen!