Körledare sökes

Kören Trelleborg bildades våren 2017 som ett integrationsprojekt. Tanken att hälften av medlemmarna skulle ha svensk bakgrund, och hälften ha sitt ursprung i andra länder, har inte riktigt lyckats, men vi har en stabil stomme på ett tjugotal personer och låter efter två terminer rätt bra. Och grundvärderingen står fast: Alla människors lika värde.
Vem som helst kan sjunga i denna kör – alla som kan andas och prata är välkomna, ingen körvana behövs. Vi sjunger helt utan noter – körledaren sjunger eller spelar före, fras för fras, och vi sjunger efter. Vi klarar två- och ibland trestämmigt i inte alltför svåra arrangemang. Vi träffas på onsdagar mellan klockan 18 och 20 i ABF Trelleborgs musikrum, där det finns ett elpiano. Vi sjunger profan musik – icke religiös och icke partipolitisk.
Vi har blivit ett glatt gäng i åldrar från cirka 30 till pensionärer. Till jul är projektet slut. Men vi vill fortsätta sjunga tillsammans och letar efter en ny körledare, som både kan skratta med oss och säga åt oss att skärpa oss när det behövs. Hur vi ska ordna det praktiskt framöver – t ex bilda en förening – får vi lösa.
Om någon med körledarvana är intresserad är hon/han välkommen att komma en onsdag och lyssna på oss, och våra nuvarande körledare ställer gärna upp och berättar mer.
Kontakta mig i så fall! Sista träffen är den 6 december.

Annika: 070-378 10 75