Dirigent sökes!

Kalmar nations kör söker ny dirigent.

Kalmar nations kör är självutnämnd till Uppsalas näst trevligaste kör. Kören har funnits i över 30 år och har sedan 2008 letts av Elias Castegren. Men då Elias inte längre har möjlighet att leda kören söker vi en ny dirigent från början av nästa år.

Under början av nästa termin finns möjlighet att komma och provleda kören under ett rep, så att kören och dirigenten får känna in varandra innan något beslut fattas.

Vi är en blandkör med ett fyrtiotal aktiva medlemmar. Vi repar varje onsdag från 19 till 21.15 (med en obligatorisk fikapaus), och sjunger främst på nationens middagar, ungefär 9 tillfällen per termin. I slutet av varje termin har vi en konsert där vi sjunger alla terminens sånger.

Som dirigent är din uppgift främst att planera och leda repen på onsdagskvällarna, samt att hålla i förberedandet och genomförandet av körens framträdanden.

Lite mer information om kören, och länkar till några inspelade framträdanden finns på kalmarnation.se/koren.

Om du är intresserad av att provdirigera eller vill veta mer är du varmt välkommen att höra av dig till vår körförman Johannes på koren@kalmarnation.se. Hjälp oss gärna att sprida ordet, så att vi kan hitta en ny fantastisk dirigent!