Damkören Ymna söker sångare

Vår verksamhet under det kommande året ägnas åt repetitioner av nyskriven musik av Paula af Malmborg Ward och förberedelser för verkets sceniska gestaltning vid uruppförandet i början av 2017. Dessutom arbetar vi vidare med folklig jul- och luciamusik från Västsverige i egna arrangemang inför releasekonsert för vår nya skiva som släpps i december.

Är du en hängiven musikant och en erfaren, pålitlig körsångare med god notläsningsförmåga? Välkommen att provsjunga till Ymna! För anmälan och frågor använder du kontaktformuläret på vår hemsida: http://www.ymna.se/sok-till-ymna/

OM YMNA: Kören består av ett tjugotal kvinnor i blandade åldrar. Vi har vår hemvist i Hagakyrkan i Göteborg och framträder regelbundet i gudstjänster och konserter. Kören repeterar numera på måndagskvällar 18.30-21.00. Repertoaren är bred och spänner över flera genrer och epoker: klassiska damkörverk ingår, liksom nyskrivna verk och uruppföranden av framför allt Göteborgskompositörer. Kören har ingått i flera nära samarbeten med bland annat jazz- och folkmusiker, skådespelare och regissörer. Sedan mer än tio år tillbaka arbetar Ymna på ett fördjupat sätt med svenska folkliga koraler och polskor. Den varma sammanhållningen och sociala samvaron är en mycket viktig del av Ymna och körhelger och längre resor anordnas med jämna mellanrum. Kören drivs som en ideell förening, där medlemmarna har stort inflytande och styrelsen är välfungerande och engagerad. Johanna Thür är körens dirigent och grundare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 1 =