DENNA SIDA ANVÄNDS INTE LÄNGRE. SURFA ISTÄLLET TILL www.korliv.se/anslagstavlan

Öppen för alla körer, korister, körsångare, körledare, dirigenter i Sverige. Att annonsera är kostnadsfritt.

Fyll i formuläret för att själv posta något »

Spelningar sökes

2016-04-25

Stad: Stockholm

LÅT TONERNA LJUDA
Vi heter Gustavsberg Gospel och kommer ifrån Nacka/Värmdö. Vi sjunger mestadels i Gustavsbergs och Ingarö Kyrka, men åtar oss också externa spelningar.
Vi har tidigare sjungit bla i Nyköping då de öppnade ett nytt affärscenter.
Vår repertoar är ganska bred och vi brukar vanligtvis sjunga till en kompgrupp. Kören består av ca 20 personer + musiker och gruppen leds av Maria Sandell.

Nu söker vi externa spelningar då vi avser att åka till USA. Vi är öppna för förslag. Någon kanske har något på gång där en gospelkör skulle passa in?

Gustavsberg Gospel
Videos »
Facebook »
kontakt: 070-200 44 61
mail: christin@cwlederman.se

Stockholms universitetskör söker ny körledare!

2016-04-25

Stad: Stockholm

Vi söker dig som med visioner, entusiasm och glatt humör kan lyfta vår kör mot nya musikaliska höjder!

Stockholms universitetskör är en blandad kör med ca 40 medlemmar. Vi eftersträvar hög kvalitet och har en bred repertoar, genomför en körresa ungefär vartannat år, ger större konserter en gång per termin, och sjunger också på företagsevent och privata fester. Kören repeterar tisdagar 18:15–20:45 på Sveavägen 160. För ytterligare information, besök gärna vår hemsida: www.stockholmsuniversitetskor.se

Ansökan ska innehålla ett personligt brev och kortfattat CV inklusive referenser från tidigare uppdrag som körledare, och skickas till rekrytering@stockholmsuniversitetskor.se senast den 2016-05-08. Intervjuer och provdirigeringar sker i maj månad. Tillträde i augusti 2016.

Uplands Nations Damkör Discordia söker ny dirigent!

2016-04-11

Stad: Uppsala

Vill du leda en liten, trevlig och ambitiös damkör? Toppen!

Vilka är vi?
Dicordia är en kör på runt 25 sångare som har ambitionen att ständigt bli bättre. Vi sjunger allt från folkmusik till klassiskt och tycker om när repertoaren innehåller både enklare stycken och mer avancerade projekt. Vi har bland annat sjungit:
Ave Maria (MacIntyre)
Ave Maria (Biebl)
Som den gylne sol frembryter (Sommerro)
Las Amarillas (Hatfield)

Våra repetitioner ligger på tisdagar 18:45-21:15 på Uplands nation.
Vi framträder på nationens middagar och brukar ha en egen konsert i slutet av varje termin. Dessutom har vi repdagar minst en gång varje termin där vi brukar hyra in en sångpedagog för att lära oss mer om sångteknik.

Vem är du?
Vi söker en dirigent som vill utvecklas tillsammans med oss. Du får gärna ha erfarenhet av att leda körer sedan tidigare.

Vi kommer att hålla provrep där du som dirigent får känna på hur det är att leda kören – både musikaliskt och socialt. Datum för provrep meddelas vid anmälan.

Är du intresserad eller bara vill veta mer om kören? Tveka inte att maila vår ordförande Astrid. Det går även bra att höra av sig med frågor till vår nuvarande dirigent Karolina:

Astrid: korledare@uplandsnation.se
Karolina: karolina.jorgensen@gmail.com

Hoppas vi ses!

Sjung vårsånger med manskör!

2016-04-04

Stad: Stockholm

Vill du prova på att sjunga vårsånger i en manskör? Då är du välkommen att delta i den storkör Sångsällskapet DS ordnar inför konsert tisdag 10 maj.
Läs mer på vår hemsida »

Vårsång i det gröna

2016-04-04

Stad: Göteborg

För 13:e året i rad – Vårsång vid Näckrosdammen i Göteborg (strax bakom Götaplatsen) på Valborgsmässoafton den 30/4 kl 16.00. Alla sångare är välkomna – både enskilda och körer.
STORKÖREN inleder med de traditionella vårsångerna under ledning av Magnus Ekman. Därefter finns det chans för enskilda körer att framträda. Evenemanget avslutas med Kents “Sverige”.
Om vädret så tillåter, är det givetvis pick-nick i parken med chans till ännu mera sång. Ta med Dig något gott att äta och dricka, dina favoritkörsånger och gärna några vänner och/eller Din familj.

Mer info finns på www.rostrum.se.

Danderyds Vokalensemble söker 1:a sopran!

2016-03-22

Stad: Sthlm

Danderyds Vokalensemble är en ambitiös kör med de stora musikupplevelserna som mål. Vi arbetar kammarmusikaliskt med stora möjligheter till individuell röstutveckling. På repertoaren finns allt från nyskrivna och gamla a cappella-stycken till större verk för kör och orkester.
Nu åker en av våra förstasopraner hem till Tyskland och vi behöver rekrytera! Du bör vara en erfaren körsångare med god notläsningsförmåga.
Vi repeterar i Petruskyrkan i Stocksund på tisdagar mellan 18:15 och 21:00.
Detaljer om provsjungning och tidsbokning finns på vår hemsida »
Lyssna på kören »

Södertälje kammarkör söker ny dirigent

2016-03-21

Stad: Södertälje

Södertälje kammarkör är en blandad kör som söker en körledare som kan fortsätta utveckla kören musikaliskt och sångtekniskt. Körens ambition är att bjuda på hög musikalisk kvalitet, en bred repertoar och mycket känsla i allt från traditionella konserter till temakonserter där vi också gärna arbetar sceniskt.
Vi repeterar på onsdagar mellan 19.15 och 21.45 på Kulturskolan i Södertälje.

Vi söker dig som gärna har några års erfarenhet av kördirigering och känner att du kan leda oss vidare från där vi står idag.

För mer information, hör av dig till körens ordförande Stefan Dungner på telefon 073-9889268 eller inform@sodertaljekammarkor.nu. Hemsidan når du på www.sodertaljekammarkor.nu.
Vi vill ha din ansökan senast den 20 april.

Musiklärare/Körpedagog sökes till Brunnsbo Musikklasser

2016-03-20

Stad: Göteborg

Brunnsbo Musikklasser söker musiklärare/körpedagog fr o m ht-16. Heltidstjänst.
Uppgifter om tjänsten här »

Kummelby Gospel söker tenorer

2016-03-20

Stad: Sollentuna (Sthlm)

Jag leder Kummelby Gospel sedan 2005 och bristen på manliga tenorer gör sig ständigt påmind. Så vi söker nu män som har en någorlunda sångvana, kan hålla sin stämma och är villig att lägga ner tid och engagemang på att lära sig nya låtar och hänga med på våra olika sångevents.

Vi är en gospelkör som självklart sjunger mycket gospel, men även rör oss i andra genrer. Vi sjunger även soul, pop, visa, svenskt, traditionell julmusik mm

Vi sjunger på 2-3 gudstjänster per termin. Har alltid Adventskonsert, Julkonsert och Vårkonsert.
Vi övar jämna torsdagar kl 19-21 (obligatoriskt) och ojämna torsdagar kl 19-21 (frivilligt).

Om du är intresserad, hör av dig till mig: musicmonica@hotmail.com

Vänliga hälsningar Monica Törnqvist

Göteborgs Gosskör söker nya körsångare

2016-03-16

Stad: Göteborg

Göteborgs Gosskör utbildar de bästa unga körsångarna samtidigt som vi ger barnen möjlighet att upptäcka musik.

Vad kan en körsångare förvänta sig hos oss?
– En högkvalitativ sångutbildning
– Scenvana, höga krav och gott humör
– Musikaliska upplevelser och varierad repertoar
– Nya kompisar och roliga läger
– Framträdanden i Göteborg och konsertresor runt om i landet

Kom och sjung med oss!
Vi söker inte färdiga sångare. Det viktiga är att det finns ett sångintresse, viljan att lära sig, samt en understödjande familj. Om du har en kille i 7-9 års ålder som vill börja sjunga hos oss, kontakta info@goteborgsgosskor.com eller ring 0722-457707 för att boka ett möte med vår körledare. Det är gratis att prova på. Första terminen kostar sedan 200 SEK. Antagningar sker löpande. Vår adress är Sten Sturegatan 1b, mittemot Trädgårdsföreningen vid Heden.

Konstnärlig ledare:
Inese P Johansson, dirigent, körpedagog och kyrkomusiker.

Webbplats: www.goteborgsgosskor.se
Körens facebook-sida »

Körvecka på slott i Provence

2016-03-15

Stad: Bargemon (Nice), Frankrike

Vill du åka till Provence och sjunga kammarkör och vokalensemble på ett slott? Är du en erfaren korist och driven notläsare?
Välkommen till en härlig sommarvecka med Bach, Poulenc och annat franskt på Château du Reclos!
Så här kan en vecka på slottet se ut »
Mer information och anmälan »
Mejla oss: provencesommar@gmail.com
Vår facebook-sida »

SAS-Kören söker sångare

2016-02-28

Stad: Stockholm

Vi behöver fylla på främst i tenorstämman, men det finns även plats i de andra stämmorna.
Körvana och notförståelse är ett krav. Kören består av ett 30-tal sångare.
Vår replokal är i Östra Real där vi tränar tisdagar 18:30-21:00.
Denna termin övar vi bland annat ”Messe in F” av T Dubois som vi kommer att framföra tillsammans med Mälaröarnas kammarkör den 17:e april.
Vi kommer även att hålla en gemensam vårkonsert i slutet av maj.

Intresserad? Hör av dig till margaretha.berglund@sas.se.
Länk till vår hemsida: www.saskoren.se.

Körer sökes till teaterföreställning på Kulturhuset Stadsteatern

2016-02-24

Stad: Stockholm

I maj gästspelar Gothenburg English Studio Theatre (GEST) med pjäsen The Events på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. I föreställningen medverkar förutom GEST:s skådespelare även en kör. Till projektet söker vi därför flera olika körer som vill medverka i föreställningen vid ett eller flera tillfällen. Projektet är utformat så att det skall passa amatörkörer med ideellt aktiva medlemmar.

Om The Events
Claire leder en kör i ett litet kustsamhälle i England. En kör för alla typer av människor; gamla, asylsökande, unga mödrar, invandrarkillar. Eller snarare, hon ledde kören. En dag vandrar en ung pojke in på repetitionen och skjuter ihjäl flera av dess medlemmar. Claire överlever men blir besatt av pojken och av frågan Varför. Var det en akt av ondska? Av galenskap? Eller var det helt enkelt så att han var arg och hade ett vapen? Claire letar svar bland så väl de högerextrema politiker pojken identifierar sig med, pojkens far, gamla klasskamrater och till slut pojken själv. Men går det verkligen att hitta ett svar? Går det att fatta det ofattbara? Och kommer det någonsin att hjälpa?

The Events är löst baserat på de fruktansvärda händelserna på Utøya 2011, men är också skrämmande aktuellt mot bakgrund av de dåd med främlingsfientliga motiv som inträffat i Sverige under 2015. På scen finns Claire och Pojken, som spelar alla övriga roller. Men där finns också en kör. De representerar de omkomna körmedlemmarna, men också samhället som måste gå vidare trots att det värsta som kan hända har hänt. Som sjunger det som inte går att säga.

Om körerna
Vi söker körer som är engagerade, entusiastiska och som ser detta projekt som ett utmärkt tillfälle för sina medlemmar att utvecklas som körsångare samtidigt som ni bidrar till att skapa en mycket speciell och viktig teaterföreställning. Varje kör bidrar med sitt speciella uttryck och varje föreställning blir unik. Körens medverkan är helt avgörande för föreställningen, men vi vill samtidigt att projektet blir givande för er egen utveckling som kör och att ni får en givande upplevelse. Körerna väljer själva hur många föreställningar samt vilka dagar. The Events spelas på Fri Scen/Kulturhuset Stadsteatern 4-7 och 10-14 maj.

Pjäsen är utformad så att körerna skall kunna repetera låtarna själva i samband med sina ordinarie rep och med sin egen körledare, och parallellt med att ni arbetar med er ordinarie repertoar. Varje kör får i god tid tillgång till noter och arrangemang samt övrig information om pjäsen och upplägget för körens medverkan.
När det sedan är dags för er att framträda i The Events kommer ni att få möjlighet att repeterar med våra skådespelare och vår musikaliska ledare på scenen på Kulturhuset Stadsteatern. Det är viktigt för oss att ni känner er trygga med er uppgift och vi skall göra vårt yttersta för att ni skall få all nödvändig information både inför och under er medverkan. Föreställningsidén bygger på att det hela tiden är nya körer som medverkar, så gjorde de till exempel i England, USA och Australien när föreställningen spelades där.
Ett mindre ekonomiskt bidrag betalas ut till medverkande kör.

Om musiken
Låtarna som körerna framför består dels av specialskrivna stycken av kompositören John Browne, dels en känd psalm och ett par poplåtar. Alla i arrangemang som passar olika typer av körer. Varje medverkande kör får även välja en låt från sin egen repertoar att framföra i föreställningen.
Kontakta oss på info@gest.se. För mer information om GEST se www.gest.se.

Gospelkör söker första sopraner och manliga sångare

2016-02-22

Stad: Stockholm

En av Stockholms bästa gospelkörer, Sounding Joy, söker nu i första hand manliga sångare och första sopraner.
Audition sker i Mälarhöjdens kyrka söndag den 6 mars kl 16.00. Du tar med en sång som du framför inför ett antal personer ur kören.
Föranmälan sker via PM på körens Facebook-sida »

Frågor? susanne_eco@hotmail.com

Körledare sökes

2016-02-17

Stad: Odensbacken (2,5 mil öster om Örebro)

Vi är ett gäng på ca 20 personer som vill börja sjunga. Men vi saknar körledare!
Det ska vara profan musik, alltså religiöst obundet!

Intresserad? Maila Catrine »

1:a Sopraner och tenorer sökes

2016-02-17

Stad: Åmål/Säffle

Folkkören Säffle/Åmål behöver lite fler röster. Så om du kan “hit the high notes”, kontakta vår körledare på:
lise-lotte.andersson@saffle.se

Rindikören söker sångare, framförallt tenorer och basar!

2016-02-17

Stad: Visby

Rindikören är en kör i Visby som är tänkt för studenter, men även för tidigare studenter och andra som är intresserade av att sjunga! Vi repar på torsdagar i sal D22 i högskolans lokaler (Uppsala Universitet Campus Gotland). Vi söker sångare, framförallt då mansstämmor, men välkomnar såklart alla! Tidigare sångvana är inte ett måste, så välkommen oavsett erfarenhet!
Kontakta vår körledare Maria om du är intresserad!

Telefon: +46 73-765 92 03
Mail: Maria@Wessmans.se

Upptakt söker 1:a sopran!

2016-02-10

Stad: Uppsala

Upptakt är en liten damkör utan körledare, dvs en vokalensemble, som träffas varannan vecka och sjunger diverse olika typer av arrangemang. Vi uppträder på bröllop, dop, konferenser, eller överlämnar ett sångogram i Uppsala/Stockholm.

Läs mer om oss på www.upptakt.se eller på vår fb-sida.

Nota Bene söker killar

Nota Bene, Ö-vik2016-02-08

Stad: Örnsköldsvik

Sugen på att testa körsång? Under våren 2016 har du chans att prova på körsångarlivet!
Anmäl dig för fem övningar med en avslutande konsert i maj. Du får hjälp att ta dej in i musiken och att lära dig din stämma, och du får uppleva från insidan hur det är att tillhöra en kör med alla dess glädjeämnen.
Vi prioriterar manliga sångare i ålder kring 25-50 år.

Kontaktperson för nya medlemmar är vår dirigent Lillemor Bodin Carlsson:
lillemor.bodin.carlson@telia.com eller +4670-191 98 71.

Besök körens facebook-sida »

Vendelsö Kyrkas Kammarkör söker basar och tenorer!

2016-02-08

Stad: Stockholm

Vendelsö Kyrkas Kammarkör söker tenorer och basar! Körvana är ett plus!
Vi övar i Vendelsö kyrka på onsdagar 18.30-20.30.
Kontakta körledare Maria för mer info! maria.wackt@svenskakyrkan.se

Körledare sökes för Tongivarna i Vällingby

2016-02-08

Stad: Stockholm

Kören Tongivarna i Vällingby söker ny körledare från och med hösten 2016.

Tongivarna är en fyrstämmig amatörkör om ca trettio personer, som funnits i drygt tio år. Vi har en bred repertoar och sjunger sånger allt från den gamla visskatten till traditionell körsång och modern musik.
Kören framträder tre till fyra gånger per år och har genom åren samverkat med ett flertal körer, musikgrupper och fristående artister.

Vår nye körledare ska leda och ackompanjera oss vid övningar och konserter. Om han/hon dessutom kan göra egna arrangemang för kören är det en fördel. Kören övar i Vällingby på onsdagskvällar.
Mer information om kören och körledaruppgiften finner du här »

Är du intresserad? Kontakta Göran Wahlén (styrelsens ordförande) 070-323 64 00 eller goran.wahlen@swipnet.se.

Tenorer och basar sökes

2016-02-03

Stad: Stockholm

Con Brio-kören är en blandad kör med cirka 30 sångare. Vi behöver dock fler tenorer och basar.
Vi sjunger allt ifrån visor och folkmusik till klassiska verk. Vid konserter samverkar vi ibland med andra körer och deltar även i storkörer.

Vi övar måndagar 18.00-20.30 i Andreaskyrkan, Högbergsgatan 31. T-bana Slussen eller Medborgarplatsen. Välkommen att prova på!

Besök gärna vår hemsida www.conbriokoren.se för ytterligare information.

Hör av dig till
Ingrid Nordwall: 0702-392 822, ingrid.nordwall@gmail.com
eller
Per Hemgren: 0707-706 042, hemgren@telia.com

Barbershopkören Telge Harmony söker fler medlemmar

2016-02-03

Stad: Södertälje

Vi repar måndagar 18:30 i baptistkyrkan, Nyköpingsvägen 20 i Södertälje.
Vi sjunger a capella, 4-stämt, men även traditionella arr.

Välkommen förbi på våra öppna rep!
Maila för mer information: telgeharmonyc@gmail.com

Delight i Göteborg söker fler tenorer och basar

2016-02-03

Stad: Göteborg

Kören Delight är en ambitiös amatörkör i Göteborg. Vår repertoar är blandad med tyngdpunkt på modern musik. De flesta av våra låtar är arrangerade av någon av våra körmedlemmar eller körledare.
Vi arbetar mycket med att utveckla vårt uttryck och vår sceniska och musikaliska närvaro.
Vi söker dig som vill bidra till gruppen både musikaliskt och socialt. Vi vill att du är körvan eller på annat sätt har lärt dig att sjunga tillsammans med andra.

Läs mer om oss på www.korendelight.se och se klipp från de senaste årens föreställningar på YouTube »

Är du intresserad så kontakta oss på info@korendelight.se.
Välkomna!

Basar – kom och sjung med oss!

2016-02-03

Stad: Stockholm

Stockholms Vokalensemble söker basar! Just nu repeterar vi inför vårkonsert samt körresa till Main, Tyskland 2-6 juni.
Det vill du väl vara med på? Vi övar på måndagar i Östra Real på måndagar kl. 18.30-21.
Välkommen att höra av dig till marianne.wieslander@gmail.com.

Förstasopraner – var är ni?

2016-02-01

Stad: Göteborg

Damkören Nova söker nu med ljus och lykta efter förstasopraner. Vi har precis börjat vårterminen och sjunger ett program med bara kvinnliga kompositörer.
Så är du förstasopran – kom med oss och sjung. (Även andra stämmor är så klart välkomna, vi vill alltid bli fler)

Läs mer på novakoren.net.

Engelbrekts nya vokalensemble söker sångare

2016-02-01

Stad: Stockholm

Sångare i alla stämmor sökes till nystartad vokalensemble!

Kören är en blandad kör och kommer att bestå av c:a 16-20 sångare, dvs fyra-fem korister i varje stämma.
Repertoaren är inriktad på den klassiska musiken, från den tidiga musiken till vår tids musik.
Tyngdpunkten ligger på den sakrala musiken, men även profan musik ingår i repertoaren.

Åldersinriktning: ”unga vuxna” c:a 20-25 år.

Kören kommer mestadels att leva sitt eget liv, men vid större konserter med orkester då vi t ex gör Bachs Matteuspassion
eller Beethovens nia eller liknande slår vi oss samman med Engelbrekts kammarkör.

Du ska ha god sångröst och tidigare körvana samt en positiv inställning och givetvis tar du ett personligt musikaliskt ansvar.

Vi repeterar på onsdagar 19:00-21:30 i Engelbrektskyrkans kyrksal.

Körens ledare är Bengt Eklund. Han har över 20 års erfarenhet av körledning, är utbildad vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm
och har studerat dirigering för bl a Anders Eby, Dan-Olof Stenlund och Eric Ericson.
Är sedan 1996 också medlem i Radiokören.

Vid provsjungning till kören kommer du att få sjunga en egen vald sång.
Ditt röstomfång testas och vi gör några gehörsövningar samt tittar lite på din notläsningsförmåga.

Välkommen med din ansökan till Bengt Eklund på tel 0733-561616 eller bengt.eklund@svenskakyrkan.se.

Tenorer sökes till Kammarkören Krydda

2016-01-29

Stad: Göteborg

Är du tenor och intresserad av att sjunga i en kör som levererar musik för både hjärta och öron? Kom och provsjung för oss.

Kammarkören Krydda grundades 2005 och består av kvinnor och män i åldrarna 20-45, boende i Göteborg med omnejd.
De flesta av oss har relativt stor körvana. Då många av oss jobbar och har familj har vi valt att inte satsa på några längre körresor, däremot ägnar vi oss gärna åt trevlig samvaro på hemmaplan.
Vi repeterar på tisdagar kl 18:30-21 i Johannebergskyrkans församlingshem.

Titta in på vår webb för mer information »

Riktigt bra TENORER och BASAR sökes

2016-01-25

Stad: Stockholm

John Erik Elebys kammarkör söker nu nya stjärnor med god notläsningsförmåga i tenor- och basstämman.
Vår målsättning att alltid göra musikaliskt spännande projekt, under ledning av vår dirigent John Erik Eleby.
Den enskilda rösten värderas lika högt som den gemensamma körsången, och vi arbetar kontinuerligt med att utveckla klangen i röstens olika dimensioner

Låter det intressant?
Vi repar centralt i Stockholm, tisdagar kl 18:30 – 21:30.

Kontakta oss gärna för en provsjungning eller ett besök!
Epost: jeekk.ansokan@gmail.com

Läs mer om oss på Facebook »
Hemsida: www.jeekk.se

Umeå Vokalensemble söker tenorer och basar!

2016-01-25

Stad: Umeå

Nu söker vi fler röster till tenor- och basstämmorna!
Vi är en blandad kör med blandad repertoar som nu under våren kommer att ha fokus på musikallåtar. Vi övar på måndagar mellan 19-21 på Landstingshuset vid NUS i Umeå.
Körvana är ett plus, men inte nödvändigt.

Är du intresserad, hör av dig till Maria för att boka tid för insjungning.

Sollentuna Gosskör söker fler sopraner

2016-01-25

Stad: Stockholm

Vi söker fler sopraner!
Välkommen att höra av dig till sollentunagosskor@stadell.se om du går minst i åk 3 och är intresserad.

Sollentuna Gosskör är en kör i åldrarna 9-30 år. Kören innehåller sopraner, countertenorer, tenorer och basar. De tre sistnämnda stämmorna bildar också en manskör.
Sammanlagt är vi ca 45 ”gossar”, varav ca 30 bildar manskören och ca 15 är sopraner.

Vår repertoar består av klassiska verk, folkmusik, typiska manskörssånger samt lite annat smått och gott.
Vi uppträder i olika sammanhang, allt från privata tillställningar till större konserter.

Vi repeterar på torsdagkvällar i Häggvik, Sollentuna.

Kör med hög ambitionsnivå söker 2:a basar!

2016-01-23

Stad: Stockholm

Stockholms Universitetskör söker andra basar.
Vi repar tisdagar 18:15-20:45 på Sveaplan, Sveavägen 160. Vi ska i maj 2016 åka på körfestival i Italien.

Skicka iväg din ansökan på http://www.stockholmsuniversitetskor.se/sjung-med-oss/

Pop- & rockkör söker nya medlemmar!

2016-01-23

Stad: Stockholm

Vill du vara med i en kör som i körslaget?
Hos oss står din röstutveckling i fokus och vi jobbar nästan som på en sånglektion fast i grupp.
Kören är öppen för alla oavsett om du är nybörjare eller avancerad (undervisningen byggs på så alla får undervisning på sin nivå).
Du behöver inte kunna läsa noter eller göra något inträdesprov.
Varje termin avslutas med en konsert på Boulevardteatern för de som vill vara med. Vi har även anlitats till externa gig så som t ex Idol, Idrottsgalan och Grotesco.

För mer info, se www.unisoulmusic.se eller maila till info@unisoulmusic.se.

Välkommen!

Mvh
Cecilia Nedgård
Sångpedagog & körledare

Workshop med Legatokören

2016-01-22

Stad: Göteborg

Funderar du på att börja sjunga i kör? PRÖVA PÅ!!!
Välkommen att prova på hur det är att sjunga i en blandad kör!
LEGATOKÖREN i Göteborg, bjuder på KÖR-WORKSHOP torsdagen den 28/1 2016 kl. 19.15-22.00!
Hör av dej på: info@charinamusikkultur.com, eller via Legatokörens hemsida »
Du kan också få information på körens facebook-sida »
Vi önskar att du får en lustfylld upplevelse! Att sjunga i kör är att bygga en gemenskap, för lång tid framåt…

Öppen repetition

2016-01-22

Stad: Nynäshamn

Nynäshamns Kammarkör arrangerar öppen repetition på måndag den 25/1 kl.19.00 i Nynäshamns Kyrkas Församlingshem och välkomnar sångare i alla röstlägen. Varmt välkomna!
www.nynashamnskammarkor.se

Audition Stockholms Nations Damkör Erato

2016-01-19

Stad: Uppsala

Stockholms Nations Damkör Erato söker nytt blod!
Erato SNDK startades 2009 och utgörs av studerande Uppsalatjejer som gillar att sjunga i en mindre kör där varje röst får chansen att träda fram. Vi uppträder på samtliga av Stockholms Nations gasquer och även på andra privata tillställningar.
I vår är det dags för audition igen. Vi vill att DU söker till den skönaste av körer på den främsta av nationer! Kom och sök till Erato SNDK!

Audition äger rum i Blå på Stockholms Nation onsdagen den 10 februari mellan 16.30 och 21.00. Det är drop-in som gäller, känn dig välkommen när det passar dig!
Inför audition vill vi att du 1) Övar in vers och refräng på en av låtarna listade i fb-evenemanget, 2) Övar in över- eller understämma till låten “Everywhere”.
Vi kommer även hålla ett kortare gehörsmoment under din audition.

För mer info eller frågor, skriv till vår facebooksida “Erato SNDK” eller maila oss på eratosndk@stockholms.se
Kom ihåg att följa oss på instagram@eratosndk

Vi ses på audition!

Hälsningar,
Erato SNDK

Kungsholms kyrkokör

2016-01-17

Stad: Stockholm

Passa på – nu finns det lediga platser i alt-, tenor- och basstämmorna.
Kören övar på torsdagar kl 19-21.30.

Läs mer om kören: www.kungsholmskyrkokor.se eller på körens facebook-sida »

Du ska gärna ha körvana och god notläsningsförmåga.
Kontakta körledare Britta Snickars »

Seaside singers VT16

2016-01-17

Stad: Lomma (Malmö/Lund)

Välkommen till en ny termin med Seaside singers. Till oss är alla välkomna som gillar att sjunga. Vi arbetar utan noter med soul, pop, rock och r’n’b.
För mer info och anmälan, se vår hemsida seasidesingers.se

Spännande utmaning

2016-01-17

Stad: Göteborg

Haga Motettkör söker nya sångare! Vi behöver förstärkning i alt, tenor och bas 2 med start i februari 2016.
Under våren åker vi bland annat på miniturné till England, där vi kommer att sjunga nordisk sakral musik i Canterbury, Southampton och London!
För mer information kontakta ulrike.heider@svenskakyrkan.se.
www.hagamotettkor.se

Göteborgs Gosskör söker nya sångare!

2016-01-15

Stad: Göteborg

Vi söker korister upp till 40-års ålder för Göteborgs Gosskörs manskör.

Vad kan en körsångare förvänta sig hos oss?
• En högkvalitativ utbildning i sång.
• Scenvana, höga krav och gott humör.
• Musikaliska upplevelser och varierad repertoar.
• Framträdanden i Göteborg och konsertresor runt om i landet.

Kom och sjung med oss!
Korister med sångvana är välkomna att maila info@goteborgsgosskor.com eller anmäla intresse på tfn 072-245 77 07.

Manskören övar på torsdagar kl 18.30 – 21.00 i våra övningslokaler på Sten Sturegatan 1B, mittemot Trädgårdsföreningen vid Heden.

Terminen börjar den 28/1.
Antagningar sker under hela året.

Konstnärlig ledare: Inese P Johansson, dirigent, körpedagog och kyrkomusiker.

Gustaf Vasa Kammarkör

2016-01-15

Stad: Stockholm

Har plats för ytterligare en tenor och en andrabas.
På programmet bl.a.Matteuspassionen, Hilding Rosenberg Symf nr 4 “Örtagårdsmästaren” och tillsammans med medlemmar ur Drottningholms Barockensemble en turné till Wittenberg och Bachfestival i Görlitz under hösten.
Kontakta körledare Lars Fredén på 08-508 886 13 eller maila lars.freden@svenskakyrkan.se för provsjungning.
Du ska ha god notläsningsförmåga.
Vi repeterar onsdagar kl 18.30-21.30 på Odenplan. Välkommen!
Körens hemsida »

“Prova på”-rep med Saxenborn Singers, kören som går sin egen väg!

2016-01-15

Stad: Malmö

Välkommen till prova-på-rep måndagen den 25:e januari kl. 19.30, Eriksfältsgatan 1 i Malmö (Heliga Trefaldighets kyrka).
Var med och sjung eller bara lyssna. I pausen bjuder vi på mysig kvällsfika.

Är du intresserad? Hör av dig senast den 24:e januari på info@saxenbornsingers.se.
Besök gärna vår hemsida » eller vår facebook-sida »

Hjärtligt välkomna!

Släng Gafflarna söker tenorer och basar

2016-01-15

Stad: Göteborg

Nu startar vårterminen och vi behöver förstärkning i herrstämmorna.
Tenorer och basar är välkomna att pröva på i början av terminen. Man bör ha någon körvana.
Vi träffas på tisdagar kl 18:45 – 21:00.

Om du är intresserad, maila körens ordförande Kerstin Löfstedt

Vi söker dig som söker en ny körutmaning!

2016-01-15

Stad: Malmö

Malmökören -64 är en gammal anrik kör med blandad repertoar (allt från svenska visor och sakralt till gospel och pop/rock) och med lagom hög ambitionsnivå.
Kören består av både män och kvinnor, men i dagsläget av övervägande kvinnor. Därför vill vi nu jämna ut detta genom att hitta fler män.
Älskar du att sjunga och har lite körvana och ev. notkunskap så ser vi framemot att höra ifrån dig.
Välkommen till oss!

Läs mer på vår hemsida eller maila oss för mer info.

Learn To Sing – Gratis sångkurs för män

2016-01-15

Stad: Växjö

Prova att sjunga i manskör i Dacke Drängars kurs Learn To Sing!
Under sex söndagar med början 24:e januari 2016 går vi igenom grunderna i sång och du får tillfälle att prova på att sjunga i en manskör.

Kontakta oss: info@dackedrangar.se

Anmälan »

Terminsuppstart Chili Rockers

2016-01-15

Stad: Piteå

Tisdag 19/1 kl 18:30-20 kör vi igång med körträningarna igen! Vi håller som vanligt till i “Ladan”, en trappa upp på Prästgårdsgatan 23.
Det kostar 250 kr/termin och du kan pröva på två körövningar utan kostnad. Ingen förhandsanmälan krävs, det är bara att dyka upp.
Om du är intresserad och vill veta mer hör av dig till oss: chilirockerspitea@gmail.com.
Välkommen alla nya och gamla Chilirockare!

Tonicakören söker körsångare

2016-01-15

Stad: Sundsvall

Tonicakören i Sundsvall, den glada kören, söker sångare i alla stämmor inför våren.
Kontakta oss via www.tonica.se för mer info.

Söker du en ny och spännande körutmaning?

2016-01-11

Stad: Stockholm

Stockholms Motettkör är en liten blandad kör med ca 16 medlemmar. Vår ambitionsnivå är hög och vi har en varierad repertoar som sträcker sig från tidig barock till sen nutid. Mer information om kören finns på vår hemsida: www.stockholmsmotettkor.com.

Under våren kommer vi att genomföra Monteverdis Mariavesper i samarbete med bl a Sundbybergs motettkör och vi söker nu sångare i alla stämmor som vill vara med och göra den här fantastiska produktionen till något extra. För dig som trivs med kören finns det naturligtvis möjligheter att bli permanent medlem.

Välkommen att ringa eller maila din intresseanmälan till dirigent Erik Uddunge: erikuddunge@gmail.com, 070-4912105 eller körens ordförande Kristina Vallin: ordf@stockholmsmotettkor.com, 0739-848797.

KÖR TOTAL söker sångare i ALLA stämmor

2016-01-11

Stad: Stockholm

Kör Total är en Stockholmsbaserad kör som vill bli fler! Vi söker sångare i alla stämmor!
I Kör Total får du möjlighet att utvecklas både musikaliskt och sångtekniskt, musicera och ha roligt tillsammans med andra i repertoar med stor bredd. Spännande workshops och projekt väntar våren 2016!

Kom och prova på gratis måndagen den 18/1 kl. 18.00 på Skeppargatan 39 på Östermalm.

För intresseanmälan och mer info: maila körledare Matilda Wahlund. Ni kan också ringa körledare Matilda Wahlund på 073-951 01 34 för mer info.

Välkommen med Din intresseanmälan!!

Fyrklang söker sångare

2016-01-11

Stad: Täby (Stockholm)

Kören Fyrklang söker tenorer, basar och höga sopra sopraner (1:a sopraner).
Fyrklang är en blandad kör med f.n. ca 45 korister och vi har en blandad repertoar.
Vi kommer framföra en scenisk konsert i mars och april med en blandning av musikallåtar och pop/rock av t ex Simon o Garfunkel och Bestles. Läs mer om oss på www.fyrklang.com.
Är du intresserad av att sjunga med oss, kontakta vår ordförande på margareta.johnson@hotmail.com.

Lodola söker tenorer

2016-01-11

Stad: Göteborg

* Gillar du att sjunga både profant och sakralt?
* Letar du efter en kör med glimten i ögat och fin gemenskap?
* Har du tidigare erfarenhet av att sjunga i kör?

PROVA DÅ PÅ ATT SJUNGA MED OSS!
I år firar vi 90 år som kör och har därför extra spännande framträdanden framför oss.

ÖPPNA REPETITIONER
Välkommen till våra öppna repetitioner, varje måndag 25 januari–29 februari.
Tid: 19.00–21.30
Plats: Örgryte församlingshem, Herrgårdsgatan 2, Göteborg.

Du behöver inte anmäla dig i förväg.

Läs mer på www.lodola.se.

Discordia söker sångerskor

2016-01-11

Stad: Uppsala

Uplands nations damkör Discordia söker skönsjungande damstämmor med fallenhet för folkmusik och klassiskt.
Vi är en fantastiskt mysig kör med god gemenskap och gott fika! Vår reptid är tisdagar kl 19-21:15 i Uplands nations festsal.

Under insjungningen får du bland annat sjunga tillsammans med en kvartett ur kören. Noter och ljudfiler skickas ut vid anmälan.

Skicka din ansökan till korledare@uplandsnation.se.

Ansökan ska innehålla följande:
– Namn
– Vilken stämma du sjunger
– Tidigare körerfarenheter

Vi ses den 24:e!

#feminismenflaskanfosterlandet

Teater i Göteborg söker kör- och musikansvarig

2016-01-11

Stad: Göteborg

Gothenburg English Studio Theatre söker nu en musik- och köransvarig till vårens föreställning. På scen medverkar förutom skådespelarna även en kör och vi kommer samarbeta med flera amatörkörer från Göteborg. Den vi söker skall ansvara för det musikaliska uttrycket och för att körerna repeterar in musiken. Du är länken mellan körerna, deras ordinarie körledare och GEST:s regissör och produktionsteam. Du kommer arbeta nära vår regissör och koreograf och får ett stort konstnärligt ansvar.
Vi söker dig som är van körledare och som kan ta ett helhetsansvar för musik och arrangemang. Detta är en projektanställning och lön utbetalas. För mer information kontakta oss på info@gest.se eller 031-42 50 65.

Läs mer om oss på www.gest.se »

Damkören Nova söker

2016-01-06

Stad: Göteborg

Vi söker nu nya medlemmar inför våren. I vår kommer vi att göra ett konsertprogram med temat kvinnliga kompositörer från 1900-talet. Det blir en spännande utmaning, med ny musik som inte framförs så ofta.

Vi söker framför allt förstasopraner, men det finns även plats i de andra stämmorna.

Läs mer om kören på www.novakoren.net och skicka in din ansökan till nova@musiker.nu. Vi börjar 12 januari.

VGMK söker nya sångare!

2016-01-06

Stad: Uppsala

Har du alltid drömt om att sjunga i en kör som alltid har roligt och där du kan utveckla dina talanger? Inför våren söker VGMK erfarna sångare i samtliga stämmor, men främst till första tenorstämman.

I Västgöta Nations Manskör Korgossarna får du ut mest av din tid i Uppsala. Vi är en kör som konstant utvecklas mot ännu högre höjder och tar oss an nya utmaningar. Har du vad som krävs för att sjunga med oss?

Söndag den 24 januari kommer intagningsprov att hållas. Proven innefattar en rad olika moment som:

– Registeromfång
– Notläsningsförmåga
– Gehör

Ansökan sker genom mail till info@vgmk.se innan måndag den 18 januari.

I din ansökan vill vi att du har med:

– Namn
– Telefonnummer
– Stämma
– Tidigare erfarenheter inom körsång

Lycka till!

Kongl. Teknologkören söker sångare

2016-01-06

Stad: Stockholm

Sugen på att sjunga i en alldeles underbar studentkör?
Kongl. Teknologkören söker nu korister till samtliga stämmor!
Provsjungningarna äger rum lördagen den 23:e januari mellan kl. 10 och 14 samt måndagen den 25:e januari från kl. 17. (Om dessa dagar absolut inte fungerar kan andra tider finnas.)
Anmälan sker här »

Kongl. Teknologkören (KTK) är en blandad kör med ca 45 medlemmar, varav de flesta studerar på KTH (men inget krav).
Repetitionerna sker på onsdagar 18:30-21:30 på KTH under ledning av Rikard Karlsson. Vi har vanligtvis två större konserter varje termin. Denna termin kommer vi göra Verdis Requiem tillsammans med KTHAK och två finska körer vilket kommer innebära en resa till Finland, samt en sommarkonsert.

För mer information om provsjungingens utformning besök teknologkoren.se eller maila ordförande teknologkoren@gmail.com.

Hoppas vi ses!

Akademiska kören söker körsångare

2016-01-05

Stad: Stockholm

Akademiska kören i Stockholm söker nya duktiga körsångare i stämmorna alt, tenor och bas. Du ska ha bra gehör och god notläsningsförmåga. Vår dirigent Håkan Sund har den uttalade ambitionen att utveckla Akademiska kören till att bli en av de allra bästa körerna i Sverige. Vill du vara med?
Kontakta då vår dirigent, dir@akademiskakoren.se, 073-946 24 53, för provsjungning.

Det kommande året blir ett spännande år med bl a en sommarturné till Chicago. Under hösten planerar vi, om planerna går i lås, en stor 85-årsjubileumskonsert tillsammans med symfoniorkester och andra inbjudna körer i Berwaldhallen. Året avslutas med en traditionell julkonsert i en utsåld Kungsholms kyrka tillsammans med musiker och solister.

Akademiska kören, AK, bildades 1931 som Sveriges första blandade studentkör. Idag är det en fristående blandad kör med ca 40 medlemmar. Kören repeterar på Södermalm på torsdagskvällar. Vi har en bred repertoar med allt från medeltida till nutida musik, men även jazz och folkmusik. Sedan våren 2008 är Håkan Sund körens dirigent.

Kristinakören söker sångare, särskilt sopraner

2016-01-05

Stad: Stockholm

Är du alt, sopran eller mezzosopran? Då är du välkommen till öppen repetition kl 18.30 onsdagarna 20 och/eller 27 januari 2016 hos Kristinakören, en fristående damkör medkvinnor i olika åldrar.
Just nu söker vi särskilt efter förstasopraner!
Vi sjunger både sakral och profan musik, från Palestrina till Beatles, från Tegnér till Rehnqvist.
Läs mer på www.kristinakoren.se
Vi repeterar onsdagar kl 18.30 i Hartwickska huset, S:t Paulsgatan 39A, T-bana Mariatorget.
Välkommen att anmäla dig till öppen repetition på kontakt@kristinakoren.se.

Allmänna Sången söker sångare

2016-01-05

Stad: Uppsala

Till våren söker Allmänna Sången kvalificerade sångare till 2:a altstämman och basstämmorna. Sångproven äger rum den 25-26 januari 2016 i Uppsala.

Vi söker sångare med följande kriterier:
– god körsångvana
– notläsningskunskaper
– vilja att bidra till körens musikaliska och organisatoriska verksamhet

Om detta stämmer in på dig, skicka en ansökan senast 21 januari 2015 till intagning@allmannasangen.se.
Ansökan ska innehålla: Namn, adress, telefonnummer och e-postadress.
Viktigt är att du anger vilken stämma du söker, samt skriver kort om din sångerfarenhet.

Sångprovet består av en egen sång, registergenomgång, gehörsprov, avistaprov och ensembleprov.
Mer information ges vid sökning.

För mer information, kontakta nämndsekreteraren på intagning@allmannasangen.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm City Voices söker sångare i alla register

2016-01-05

Stad: Stockholm

Vi är en kvinnlig a cappella-kör och för närvarande är vi 45 medlemmar.
I januari kommer vi att påbörja auditions för fler kvinnor som är fulla av energi och passion för att utveckla sin sångröst och sin förmåga att framträda på scen.
Vi i Stockholm City Voices har en stark vision och vi jobbar på en ambitiös och professionell musikalisk nivå. Vi satsar mycket på utveckling, både individuellt och i grupp, och vi gillar att ha kul tillsammans!
Vi söker kvinnor i alla röstregister och med olika kulturella bakgrunder som har höga ambitioner och som vill vara del av våra fortsatta utmaningar. Sökande ska vara 16 år och uppåt.
Välkommen på pre-audition på kvällen måndagen den 11 januari 2016.

Adress: Qvalia AB, Slussen/Peter Myndes backe 10, 7 tr 118 46 Stockholm
Tid: din personliga tid meddelas i mail.

Vänligen maila oss *på förhand* om du är intresserad av att bli medlem.

Allmänna Sången i Visby söker sångare

2015-12-21

Stad: Visby

Allmänna Sången i Visby söker sångare till alla stämmor. Lördagen den 16 januari har du möjlighet att provsjunga för körledare Mats Hallberg i St Hansskolans aula. Så här går det till:

Förbered en sång som passar din röst – ta med noter till ackompanjemang (den skall vara i samma tonart som du sjunger).

Efter att körledaren lyssnat på din röst får du tillfälle att:
* sjunga direkt efter noter
* lyssna och skilja på dur eller moll samt sjunga olika treklanger
* sjunga på gehör, dvs härma melodier som körledaren förebildar
* härma några rytmer som körledaren gör före.
Anmäl ditt intresse »

La Cappella söker två sopran 1!

2015-12-21

Stad: Uppsala

Inför våren 2016 fyller vi på med två stycken S1:or. Vill du sjunga i en damkör med hög målsättning, god stämning, spännande äventyr och blandad repertoar så är La Cappella helt rätt för dig! Är du dessutom en körvan, notläsningskunnig och hög förstasopran så blir vi jätteglada om du kommer till oss 🙂
I vår gör vi bl.a. ett sceniskt projekt tillsammans med regissören Anci Hjulström och i juni åker vi till Bergen på körtävling.
Maila till rekrytering@lacappella.se så kontaktar vi dig för provsjungning.

Välkommen till den bästa damkören i Uppsala med omnejd!
(Mer information hittar du på www.lacappella.se)

Vi söker Tenorer och Basar till kören Saltstänk

2015-12-05

Stad: Göteborg

Hos oss får du möjlighet att utvecklas både musikaliskt och känna kraften i att utvecklas tillsammans som grupp. Vi jobbar på ett lekfullt och spännande sätt med sångteknik, rytmer, gehör och sceniska övningar. Vi har en bred repertoar med en blandning av eget material och andras musik och texter från hela världen.

Vår målsättning är att med en mix av toner, ord och rörelser göra musikaliskt spännande projekt. Vi vill beröra och beröras i de möten som musiken skapar i våra sceniska föreställningar.

VILL DU VETA MER om oss gå in på www.saltstänk.se, eller ring körledare Tore Sunesson, 0703–087240.

Perunika söker sopraner

2015-12-05

Stad: Stockholm

Perunika söker 1-2 st sopraner!
Vill du sjunga fantastisk musik under ledning av en fantastisk dirigent? Vokalensemblen Perunika består av 18 sångerskor som sjunger bulgarisk folkmusik under ledning av Michael Deltchev, och nu söker vi 1-2 st sopraner till. Vi har konserter bokade för våren, och även en resa till Bulgarien inplanerad i juni/juli, där vi kommer delta på minst en festival. Vi repar i centrala Stockholm ca 1 helg/månad, där emellan övar vi själva, enskilt eller ihop.
Körvana & notläsning är krav, är du dessutom bekväm i att sjunga i fullregister/bröstklang är det ytterligare ett plus:)
För mer info maila: femtakt@hotmail.com.

Haga Motettkör söker nya sångare

2015-12-05

Stad: Göteborg

Haga Motettkör söker nya sångare! Vi behöver förstärkning i alt, tenor och bas 2 med start i februari 2016. Under våren åker vi bland annat på miniturné till England, där vi kommer att sjunga nordisk sakral musik i Canterbury, Southampton och London!
Välkommen att höra av dig till oss (dir: Ulrike Heider, ulrike.heider@svenskakyrkan.se) om du är intresserad!

SOLLENTUNAKÖREN söker fler medlemmar

2015-11-24

Stad: Sollentuna (Sthlm)

Kom, prova på och SJUNG I KÖR. Gratis första 3 gångerna.
Sollentunakören är en äldre blandad profan kör. Vi söker fler sjungsugna sångare,framförallt HERRAR, men ALLA är välkomna.
Vi repar måndagkvällar kl 19:00 – 21:15 i Edsbergskyrkans samlingssal, Kaplansbacken 2, Edsberg.
VÄLKOMNA!

Ristretto Summer Choral Workshop 2016

2015-11-19

Stad: Lumiere, Frankrike

Är du tenor eller bas finns platser kvar på sommarkurs 6-14 augusti, 2016 i södra Frankrike.
Repertoar: Schnittkes “Choir Concerto” och Tallis “Spem In Alium”

Läs mer »

Är du kille och intresserad a av att sjunga i kör?

2015-11-02

Stad: Ludvika

Ungdomskören “Revolution” letar just nu efter nya medlemmar i åldrarna 15 – 19 år.
OBS! Vi letar i första hand efter killar, men är du tjej och jättesugen på att sjunga i kör så hör av dig!

Kontakta Mats Dahlström på telefonnummer 0240-800 59 för mer information.

Damkören Nova söker…

2015-10-29

Stad: Göteborg

Den 10 november så startar vi repetitionerna inför årets julkonsert. Vi söker då nya medlemmar, främst sopraner (men även altar). Vill du vara med så anmäl dig nu!

Läs mer på www.novakoren.net

Malmökören -64 söker basar och tenorer

2015-10-29

Stad: Malmö

Välkommen till Malmökören -64. Kören utgörs av både damer och herrar och vår repertoar är precis som körens historia präglad av variation. Kören har framfört såväl stora körverk som lättsammare underhållning.
Vi behöver nu utöka våra stämmor med fler basar och tenorer.
Är du intresserad så maila info@malmokoren64.com eller gå in på vår hemsida och läs mer om oss » Hoppas vi ses!

Släng Gafflarna söker tenorer och basar

2015-10-14

Stad: Göteborg

Vi behöver förstärkning i tenor- och bas-stämmorna.
Släng Gafflarna är en blandad kör med en blandad repertoar. Just nu jobbar vi med True Colors (Cyndi Laupers).
Vi övar tisdagar 18:45 – 21:00, Stora Salen i Allegården.

Om du är intresserad av att komma och pröva på, kontakta vår ordförande, kerstin.lofstedt@gmail.com.
Mer info på vår webb »

Välkommen till Hägerstens kyrkokör!

2015-10-08

Stad: Stockholm

Kören söker främst tenorer, men välkomnar nya körvana medlemmar i alla stämmor.
Hägerstens kyrkokör hör hemma i Uppenbarelsekyrkan, Hägersten, och är sedan över 20 år en del av församlingens rika musikliv.
Kören medverkar vid gudstjänster och konserter i Uppenbarelsekyrkan.
Repertoaren består av klassisk sakral musik med inslag av profana stycken, som framförs med orkester och a capella.
Kören har framfört många av de stora körverken med orkester och solister bland annat Mozarts “Requiem”, Haydns “Skapelsen”, Rossinis “Stabat Mater”, Händels “Esther”; Olssons “Te Deum” mm.
Körmedlemmarna har körvana och notläsningsförmåga och ges möjlighet att gemensamt utveckla det musikaliska uttrycket.
Sångpedagog finns knuten till kören och alla medlemmar har möjlighet att regelbundet boka individuella sånglektioner subventionerade av församlingen.

www.hägerstenskyrkokör.se

Bromma kyrkokör söker sångare

2015-10-06

Stad: Stockholm

Bromma kyrkokör söker nya sångare i alla stämmor. Vi övar på onsdagar kl. 19:00 – 21:15 i Bromma kyrka.
Kontakta vår dirigent om du vill komma och lyssna/prova på en onsdag eller boka tid för en enkel provsjungning.

Läs mer på vår hemsida eller maila anne-marie.boden@svenskakyrkan.se.

Sjung i Spånga Motettkör

2015-10-06

Stad: Stockholm

Vill du sjunga i en kör där vi siktar högt med musiken? Är du ambitiös och inställd på att alltid lära dig mer om frasering, röst, intonation, notläsning? Har du sångvana och erfarenhet av körsång?

Då ska du höra av dig till oss!
Dirigent Hans Wikström, 076-535 80 17
Ordförande Inese Zalitis, 073-819 15 63

Axplock ur det kommande:
Missa Serena (= nutida kyrkomusik), J.S. Bach: Johannespassionen.

Vi repeterar torsdagskvällar kl 19.00-21.30 i Spånga församlingshus, närmsta pendeltågsstation är Spånga.

Oscars Motettkör söker Bas II och Tenor I

2015-09-26

Stad: Stockholm

Oscars Motettkör är en kör där din enskilda röst kommer till sin rätt. Kören består av 24 vana sångare och sjunger främst avancerad a-capellarepertoar.

Som sångare i Oscars Motettkör får du:
-God gemenskap och trevlig samvaro.
-Musicera på hög nivå.
-Konsertera ofta
-del i Stockholms största körverksamhet med över 400 sångare.

Mer info på www.oscarsmotettkor.se eller par.olofsson@svenskakyrkan.se.

Legatokören söker sångare!

2015-09-26

Stad: Göteborg

Just nu har du möjlighet att prova på att sjunga i kör med Legatokören. Du är max 55 år och gillar att sjunga varierad repertoar i en blandad kör som har regelbundna konserter under året. Det är en fördel om du har sjungit i kör förut och kan läsa lite noter.
Repetitioner är på torsdagar med start kl 19.15 – 22.00.
Vänligen kontakta vår dirigent Charina Widmark på info@charinamusikkultur.com eller tel: 0703-70 79 30.
Välkomna!

Smålands Körfestival!

2015-09-21

Stad: Norrhult (Småland)

9-11 oktober går Smålands Körfestival av stapeln i Norrhult, på Rosdala Glasbruk! Tre dagar med workshops, föreläsningar och konserter. Missa inte detta tillfälle att få uppleva sångarglädje och gemenskap i genuin småländsk kulturmiljö!
Alla är välkomna! Oavsett om du är van körsångare eller om du aldrig tidigare provat och oavsett var du bor i vårt avlånga land så finns det en plats för dig på Smålands Körfestival!

Läs mer på www.smalandsoperan.se/korfestival eller på vår facebook-sida »
Varmt välkomna!

Luleå Kammarkör söker sångare

2015-09-16

Stad: Luleå

Blandad repertoar – gärna lite småsvårt!
Intresserad? Kontakta dirigenten Monica Wasberg på monica.wasberg@telia.com eller på 070-609 36 82.

Läs mer på vår webb www.luleakammarkor.nu eller följ oss på Facebook.

Prova-på-rep med V-Dalakören

2015-09-15

Stad: Uppsala

Välkommen att prova på hur det är att sjunga med V-Dalakören!
Alla som är intresserade är välkomna till vårt prova-på-rep tisdag 15 september i stora salen på V-Dala, inga förkunskaper krävs.
I pausen bjuds det på snittar och dryck och man kan då passa på att prata med någon av oss om vad vi gör förutom att sjunga ihop och
varför man ska gå med i just V-Dalakören.
Läs mer på vår hemsida »

Tenorer och basar sökes till KFUMs Kammarkör

2015-09-14

Stad: Stockholm

KFUMs Kammarkör söker tenorer och basar med körvana och god notläsningsförmåga. Vi repeterar centralt i Stockholm.
Första konserthelgen denna höst är 3-4/10 med temat Änglar och demoner, där vi bl a uruppför ett stycke av Andrea Tarrodi.
14-15/11 gör vi Rachmaninovs Vesper tillsammans med Västerås Kammarkör. Och 9/12 är det julkonsertdags. Något att se fram emot 2016 är en resa till Italien, närmare sagt Sorrento och Neapel, i början av maj.

Är du intresserad, kontakta vår dirigent Pär Fridberg: dirigent@kfumkk.se.

Läs mer på www.kfumkk.se eller på vår Facebooksida »

Corus Acusticus söker tenorer och basar

2015-09-14

Stad: Göteborg

Vi är en blandad kör som ingår i Sahlgrenska akademins studentkår, men även andra studenter och ickestudenter är välkomna. Vi har en bred
repertoar med inslag av rock/pop. Förutom våra trevliga övningar (med fika!) har vi olika sjungningar, fester och läger. Dessutom avslutar
vi varje termin med en större konsert.

Just nu söker vi främst tenorer och basar.
Övningarna är på onsdagar mellan 18:30 och 21:00 på Villa Medici (Högåsplatsen 6, Göteborg).

Kika in på acusticus.se för mer info och för att se vår senaste konsert. Välkomna!

Saxenborn Singers söker sångare

2015-09-12

Stad: Malmö

Är du redo för ett musikaliskt äventyr?
Saxenborn Singers söker fler sångare till höstens projekt – MOVIE NIGHT – där vi kommer att framföra körmusik från filmens värld.

Hör av dig till info@saxenbornsingers.se eller besök vår hemsida www.saxenbornsingers.se för mer info.

Kammarkören Musikaliska söker sopraner

2015-09-12

Stad: Stockholm

Välkommen att söka till Kammarkören Musikaliska. Vi var förut verksamma som Storkyrkans kör under ledning av Gustaf Sjökviskt.
Numera leda vi av Ian Plaude och är en fristående kör.

Läs mer om oss på vår hemsida: www.kammarkorenmusikaliska.se

Helsingborgs flickkör söker dig!

2015-09-09

Stad: Helsingborg

Vi söker dig som är en glad och positiv tjej i åldern 15-22 år. Kom och provsjung med oss lördagen den 12/9 kl. 11.00 eller torsdagen den 17/9 kl. 19.00.
Tveka inte att höra av dig vid frågor!
Du kan nå oss på Facebook, eller kontakta körledare Ingrid Kvelde: 073-679 47 37.

Kör som sjunger sånger ur olika musikaler?

2015-09-09

Stad: Göteborg

Vet någon om det finns en kör som sjunger sånger ur olika musikaler? Eller finns det några sångare som skulle vilja sjunga detta så kunde vi bilda en egen kör?

Maila Ingela: aliceingela@yahoo.se

TENORER och BASAR sökes till Hägerstens Ungdomskör

2015-09-09

Stad: Stockholm

FOLKOPERANS MATTEUSPASSIONEN | HÄNDELS MESSIAS | JAZZMUSIK | NYSKRIVET | MUSIKALISKA | HOWELLS REQUIEM | ESENVALDS, GULLIN, RHEINBERGER | BACH, POULENC | FOLKMUSIK med mera

Hägerstens Ungdomskör (17-27 år) har plats för tenorer och basar som har bra röst, körvana, god notkunskap och passion för bra musik.

I höst väntar bland annat helgturné till Västergötland, musik av Bach, Howells Requiem och julkonsert i Konserthuset tillsammans med andra stockholmskörer, Loa Falkman och Mark Levengood med flera. I vår är siktet inställt på körtävling!

Intresserad?
Kontakta dirigent Kerstin Börjeson, epost: kerstin.borjeson@svenskakyrkan.se.

Utmärkelser:

Beira Interior International Choir Competition i Fundao i Portugal:
– Guld sakral klass
– Guld profan klass
– Bästa Kör

Canta el Mar Spanien:
– Guld profan klass
– Silver sakral klass

Riddarholmens kammarkör söker nya sångare

2015-09-09

Stad: Stockholm

Läser du noter och vill sjunga i en av Stockholms vassaste och trevligaste körer? Vi söker nu förstärkning i herrstämmorna.
Riddarholmens kammarkör är en blandad, fristående kör som repeterar i centrala Stockholm vid Karlaplan på onsdagskvällar. För närvarande består kören av tjugotalet sångare i åldern 30-45 år. Kören har sina rötter i den äldre musiken, men sjunger lika gärna Pärt, Britten, Nystedt och Rachmaninov – sakralt såväl som profant.

Körens konstnärliga ledare är den internationellt prisade dirigenten Stefan Boström. I höst tävlar vi i Barcelona.
Varmt välkommen att höra av dig via provsjungning@riddarholmenskammarkor.se.

Se www.riddarholmenskammarkor.se/provsjungning för mer information.

Sångare sökes!

2015-09-07

Stad: Falun/dalarna

Nystartad vokalgrupp med bas i Falun söker sångare! Vi har höga ambitioner och vill sjunga pop/folk/world (tänk Rajaton).
Vi är i dagsläget en alt, en sopran och en baryton. Vi är mellan 25-30 i ålder.

Hör av er vid intresse!
/Gustaf
073-567 4067

Sångare?

2015-09-07

Stad: Göteborg

Kammarkören Krydda är en kör med höga ambitioner och en bred, varierad repertoar. Inför hösten söker kören nu nya sångare, framförallt tenorer och basar.
Kören har sedan grundandet 2005 medverkat vid uruppföranden, inspelningar, julkonserter, välgörenhetsgalor och mycket mer.

Körens dirigent, Sofia Johansson är utbildad körpedagog, kyrkomusiker samt musiklärare.
Övningar sker på tisdagar 18:30-21:00 i Johannebergskyrkan.

Här kan du höra hur vi låter »

Mer info och kontakt:

www.krydda.net
www.facebook.com/kryddorna
e-mail: info@krydda.net
tel: 0736 40 98 10 (Anna)

Är du för bra för din kör?

2015-09-05

Stad: Stockholm

John Erik Elebys kammarkör är en fristående kör med den enskilda rösten och den gemensamma körsången i fokus.
Vi söker nu nya stjärnor med god notläsningsförmåga i tenor- och basstämman,

Körens dirigent John Erik Eleby är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm, där han idag arbetar som solist.
Han har en bred bakgrund bla som kormästarbiträde vid Kungliga Operan, samt som lärare och körledare vid Adolf Fredriks Musikskola i Stockholm.

Vår målsättning att alltid göra musikaliskt spännande projekt.
Den enskilda rösten värderas lika högt som den gemensamma körsången, och vi arbetar kontinuerligt med att utveckla klangen i röstens olika dimensioner

Låter det intressant?

Kontakta oss gärna för en provsjungning eller ett besök!
Epost: jeekk.ansokan@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/JohnErikElebysKammarkor
Hemsida: www.jeekk.se

Tenor eller bas? Sjung med oss!

2015-09-05

Stad: Stockholm

Är du tenor eller bas och vill sjunga i Stockholms trevligaste kör? Då har du chansen nu! Stockholms vokalensemble sjunger allt från kyrkomusik till jazz. Just nu repeterar vi inför vårens körresa och innan dess blir det luciatåg samt en julkonsert i Tyska kyrkan den 13 december!
Kolla också in körens Facebook-sida och på vår hemsida »
Vi repeterar i musiksalen Östra Real, Karlavägen på måndagar kl.18.30 – 21 under ledning av Susanne Carlström.
Välkommen att kontakta marianne.wieslander@gmail.com.

LTH-kören rekryterar i alla stämmor!

2015-09-05

Stad: Lund

Gillar du att sjunga? Är du ny i Lund och letar efter en bra kör eller har du kanske bott här länge och känner att det är dags att testa något nytt? Vill du dessutom träffa nya människor som brinner för körsång? Då är LTH-kören något för dig!

LTH-kören är en blandad studentkör som sjungit sedan 1994. I nuläget är vi ett fyrtiotal sångare som träffas en gång i veckan för att öva inför terminens framträdanden. Många av oss är teknologer men det finns också studenter från andra fakulteter, utbytesstudenter och före detta studenter.

För att sjunga med oss är det bra att ha körvana, men det är inget krav. Vi har en varierad repertoar där vi strävar efter en hög ambitionsnivå utan att förlora glimten i ögat. Vi framför allt från Gangnam style till Lacrimosa. Under terminen gör vi ett par mindre framträdanden och en till två större konserter.

I början av varje termin håller kören tre öppna övningar då alla är välkomna att prova på. Efter en öppen övning kan den som vill bli medlem avlägga ett enklare sångprov för vår dirigent som avgör om man når upp till körens musikaliska nivå.

Inför höstterminen söker vi sångare i alla stämmor.

För mer information besök vår hemsida www.lth-koren.se, eller kontakta oss på choir-styrelse@tlth.lth.se.

Nystartad vokalensemble i Engelbrektskyrkan!

2015-09-04

Stad: Stockholm

Sångare i alla stämmor sökes till nystartad vokalensemble!. Kören är en blandad kör och kommer att bestå av c:a 16 sångare. Dvs fyra korister i varje stämma.
Repertoaren är inriktad på den klassiska musiken, från den tidiga musiken till vår tids musik. Tyngdpunkten ligger på den sakrala musiken men även profan musik ingår i repertoaren.
Åldersinriktning ”unga vuxna” cirka 20-25 år. Kören kommer mestadels att leva sitt eget liv men vid större konserter med orkester då vi gör större verk med orkester t ex Bachs Matteuspassion eller Beethovens nia eller liknande slår vi oss samman med Engelbrekts kammarkör.

Du ska ha god sångröst och tidigare körvana samt en positiv inställning och givetvis tar du ett personligt musikaliskt ansvar.
Vi repeterar på onsdagar 19:00-21:30 i Engelbrektskyrkans kyrksal.

Just nu har vi fyllt damstämmorna men det finns platser kvar i bas- och tenorstämman.

Körens ledare är Bengt Eklund. Han har över tjugo års erfarenhet av körledning, är utbildad vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm och har studerat dirigering för bland andra Anders Eby, Dan-Olof Stenlund och Eric Ericson. Bengt Eklund är sedan 1996 också medlem i Radiokören.

Vid provsjungning till kören kommer du att få sjunga en egen vald sång. Ditt röstomfång testas och vi gör några gehörsövningar samt tittar lite på din notläsningsförmåga.

Välkommen med din ansökan till Bengt Eklund på telefon 0733-561616 eller bengt.eklund@svenskakyrkan.se.

Vill du sjunga opera?

2015-09-04

Stad: Stockholm

Kören Opera Viva välkomnar nya sångare, särskilt 2. sopraner, 2. altar och 1. basar!
Vi är en amatörkör som bildades 1996 av OperaVännerna vid Kungliga Operan i Stockholm och har f.n. ca 25 medlemmar.
I november framför vi Läderlappen av Richard Strauss.

Varmt välkommen att kontakta körens ordförande Annika Halldin, 070-3790060, för provsjungning.

Enköpings Kammarkör söker körsångare

2015-09-04

Stad: Enköping

Enköpings Kammarkör söker alltid nya, duktiga körsångare i alla stämmor…
…men det gör ju inget att du är förstasopran. Just nu har vi behov av att förstärka just förstasopranstämman, som tar de allra högsta och glittrigaste tonerna.

Du som vill sjunga med oss kontaktar vår dirigent Peter Melin på telefon 070-692 55 94.

Korister sökes

2015-09-04

Stad: Stockholm

Chorus Nouveau från Stockholm söker s1:a och 2:a sopraner samt 2:a altar.
Repetition onsdagar 18.00-20.30 i Katarina Södra skola på Södermalm.

Kontakta oss på 0709-249 247 eller mail@chorusnouveau.se om du vill prova på.
EDIT 2015-09-14: Vakanserna är fyllda. Kören söker inga fler sångare just nu.

Ny gospelkör i Fruängen!

2015-09-04

Stad: Stockholm

Nu startar vi en gospelkör i Vårfrukyrkan, Brännkyrka Gospel, och vi söker dig som vill uppleva lovsång, glädje och gemenskap! Vi kommer att öva tisdagar 19.00–21.00, med start den 8 september.
Kontakta körens ledare Markus Melin om du är intresserad, på markus.melin@svenskakyrkan.se eller 08-447 11 29.
Läs mer »

Kom i stämning med Linnékören!

2015-09-01

Stad: Växjö

Terminsstart för Linnékören 15/9! Temat för hösten är ‘Svenskt’ och vi har laddat upp med massor av kul event!
Intagning i samtliga stämmor sker i samband med repetitionstid 15/9, 22/9 och 29/9.

Plats: Linnéuniversitetet, Växjö
Tid: tisdagar kl 19.00-21.00
För vem: Främst för studenter i Växjö, men är såklart öppet för alla som är taggade på att sjunga i kör.

Besök vår hemsida: www.linnekoren.se eller maila korledare@linnekoren.se om du har frågor.

Tyresö Vocalis söker andre tenor

2015-09-01

Stad: Tyresö (Stockholm)

Vi söker dig körvane tenor. Vi övar just nu inför vår resa till Nice i mitten av oktober, men en av våra tenorer måste tyvärr göra en paus. Välkommen att höra av dig till körledaren, carin.horovitz@svenskakyrkan.se.

Damkören Svea söker nya sångerskor!

2015-09-01

Stad: Stockholm

Nu söker vi i Damkören Svea nya sångerskor inför höstterminen!
Vi är ett gäng sångglada tjejer 20-35 år som sjunger tillsammans i en fyrstämmig uppställning. Vi övar tisdagskvällar i Bergshamra kyrka och söker dig som har tidigare erfarenhet av körsång och viss vana av att läsa noter.
Den 8 september kl 18.00 är du välkommen att vara med vid en kortare repetition för att därefter sjunga upp för vår dirigent. Hör av dig till oss på info@korensvea.se om du vill komma eller om du har några frågor.

Välkommen!
Kolla gärna in vår hemsida korensvea.se samt vår Facebook-sida!

Kammarkören Euterpe söker en tenor!

2015-09-01

Stad: Stockholm

Kammarkören Euterpe startade 1994 och leds sedan dess av Annika Treborg Wennerström. Vi är en blandad kör med för närvarande 24 medlemmar.
Vi har en bred repertoar bestående av allt från större verk via klassisk nordisk körlyrik till internationell konstmusik. Som absolut minimum sätter vi upp en vår- respektive julkonsert varje år och försöker även hålla en höstkonsert.
Nu söker vi en duktig tenor och erbjuder en varm extrafamilj och roliga upplevelser! Vi repeterar måndagkvällar vid Odenplan.
Intresserad? Gå in på vår hemsida och anmäl dig till provsjungning!

Manskör söker sångare!

2015-09-01

Stad: Västerås

Västerås manskör söker ständigt efter unga och äldre män som kan och gillar att sjunga!
Vi har en blandad reportoar med klassiska manskörslåtar blandat med modernare stycken! Glädje och kärleken till sången är i fokus och vi har en mycket god kamratskap i kören!
Tror du att det passar dig? Kom och prova en gång!
Kontakta oss via vår facebook-sida eller via mail på mats.b.manskor@telia.com.

Baltic Harmony söker fler sångerskor

2015-09-01

Stad: Nyköping

Baltic Harmony Chorus är en barbershop-kör som hör hemma i Nyköping. Vi består av ca 25 kvinnor som sjunger fyrstämmig acapella och vi repeterar på tisdagar.

Tisdag 8 september kl 19
har vi öppet hus på Restaurang Wedspisen, Blommenhovsvägen 26, Nyköping, med prova-på-sjungning och info om kören i allmänhet och Barbershop i synnerhet.

Frågor?
Prata med vår ordförande Ulrika Sagebrand (073-417 79 11) eller vår dirigent Hanna-Märtha Bergström (070-617 10 33).
Se även: www.balticharmony.se eller vår facebook-sida.

Delight söker fler basar och tenorer

2015-09-01

Stad: Göteborg

Delight är en blandad scenisk kör från Göteborg som möter sin publik med röst, rörelse, vilja och kärlek. Repertoaren är blandad med tyngdpunkt på modern musik. De flesta av våra låtar är arrangerade av någon av våra medlemmar eller körledare.
Vi arbetar mycket med att utveckla vårt uttryck och vår sceniska och musikaliska närvaro. De senaste åren har Delight arbetat med flera tänkvärda och starka projekt.
Vi söker dig som gillar musikaliska och sceniska utmaningar och som vill bidra till gruppen både musikaliskt och socialt.
Läs mer om oss på www.korendelight.se

Allmänna Sången Visby söker sångare

2015-08-30

Stad: Visby

Vill du sjunga i en kör som ständigt söker nya utmaningar och där du som korist får vidareutvecklas i ditt musicerande? Allmänna Sången Visby söker nu sångare till alla stämmor!

I höst repeterar vi inför våra traditionella adventskonserter i St Lars ruin och i vår kommer vi att delta i Carmina Burana tillsammans med Gotlandsmusiken och flera andra gotländska körer. Vi kommer även att ge försommarkonserter i juni. Kontakta körledare Mats Hallberg för en provsjungning/provdeltagande.

Tingvalla Toner söker fler sångare

2015-08-30

Stad: Karlstad

Välkommen att börja sjunga i den blandade kören Tingvalla Toner.
Vi övar måndagar 19:00- på Fugik, Orrholmsgatan 8, Karlstad.
Frågor? Kontakta dirigenten Elisabeth Felling på 070-6235813.

Kvinnokören Embla söker nya medlemmar!

2015-08-30

Stad: Luleå

Är du en tjej som gillar att sjunga? Kom på vårt prova-på rep och sjung med oss!
Öppet rep hålls den 3 september i D516a på LTU-campus.
Om du inte kan komma på repet, men ändå vill ha en tid för audition, så hör av dig till oss på ordforande@kvinnokorenembla.se så fixar vi det. Auditions kommer hållas söndagen den 6/9 samt måndag 7/9.
Vi uppmanar alla tjejer med ett sångintresse att söka, körvana är inte ett krav. Vi ser fram emot att träffa er alla!

Kammarkören Krydda söker tenorer och basar

2015-08-28

Stad: Göteborg

Mer info, lyssningsexempel och kontaktuppgifter finns på vår hemsida »

Gustaf Vasa Kammarkör

2015-08-28

Stad: Stockholm

Har plats för ytterligare en tenor och en andrabas.
På programmet bl.a. tonsättarporträtt av Cecila McDowall, Matteuspassionen och en resa till Wittenberg, Leipzig och Görlitz med Bachprogram.
Kontakta körledare Lars Fredén på 08-508 886 13 eller mail: lars.freden@svenskakyrkan.se för provsjungning.
Du ska ha god notläsningsförmåga.
Vi repeterar onsdagar kl 18.30-21.30 på Odenplan. Välkommen!

Sångare till Växjö madrigalkör

2015-08-28

Stad: Växjö

Till hösten söker vi framför allt tenorer, men även övriga stämmor är välkomna att provsjunga. Viss sång- och notläsningsvana är önskvärd, men intresse för repertoaren räcker långt.

Namnet till trots sjunger vi både profan och sakral musik från medeltid och fram till modern tid, med tyngdpunkten i renässans och barock. Till hösten planeras ett blandat kyrkoprogram med stycken av bl.a. Palestrina, Orlando di Lasso och Thomas Tallis och framåt jul kretsar repertoaren kring trettondagens tema med bl.a. verk av T.L. de Victoria och J. Clemens non-papa jämte svenska julvisor med lokal anknytning.

Repetitioner sker på torsdagkvällar kl 19-21 i Sensus lokaler på Västergatan 8 i Växjö.

Frågor och intresseanmälan till info@vaxjomadrigalkor.se.

Högalids vokalensemble söker en tenor

2015-08-28

Stad: Stockholm

Högalids vokalensemble bildades 2010 av dirigent Ewa Lena Kansbod. Musiken som framförs är både sakral och profan och vissa produktioner är sceniska och till viss del utantill, som tex Juloratoriet del 4-6 av Bach tillsammans med barockmusiker och solister. Ensemblen samarbetar gärna med andra körer och musiker. Vi söker en tenor med god notläsningsförmåga och tidigare körerfarenhet. För provsjungning kontakta dirigent ewa.lena.kansbod@svenskakyrkan.se.

Sällskapet CMB (manskören vid Karlstads universitet) söker fler medlemmar

2015-08-28

Stad: Karlstad

Sällskapet CMB (manskören vid Karlstads universitet) söker nya sångarbröder. 7 september kl. 17 i är det dags för insjungning, vilket innebär att du som är sugen på att sjunga bör komma och ta ton med oss. Vid insjungningen får du testa vilken stämma som passar dig bäst. Platsen är Frödingsalen vid Karlstads universitet. CMB har alltid en kalender fylld med härliga framträdanden och fester, men detta år blir
ännu bättre eftersom vi firar 30 år. Vi ser fram emot att få sjunga
med dig. Kontakta oss via vår webbplats » Hoppas vi ses!

Hedvig Eleonora vokalensemble

2015-08-27

Stad: Stockholm

Hedvig Eleonora vokalensemble söker en bas och en tenor inför kommande säsong. Vi är en 6 terminer gammal kör och vi startade som en sångskola. I höst kommer vi jobba med en kantat av Max Reger och Bachs Actus Tragicus.
Jag är kyrkomusiker i Hedvig Eleonora församling sedan 10 år och jag har intresserat mig mycket för sång och sångteknik.
Välkommen att höra av dig till ulf.norberg@svenskakyrkan.se.

Lunds kammarkör söker sångare

2015-08-26

Stad: Lund

Lunds Kammarkör söker nya sångare inför hösten! Framförallt sopraner och basar är eftertraktade, men alla stämmor är välkomna.
Vi är en blandad kör i spridda åldrar med en hög musikalisk ambition. I våras var vi på turné i Tyskland utöver de konserter vi hade i Skåne. Till hösten kommer vi att ha konserter under bland annat Kulturnatten och Lunds Kördagar. I januari satsar vi på ett program på temat Rysk jul.
Om du är intresserad av att söka, skicka ett mejl till dirigent@lundchamberchoir.eu och boka in en provsjungning! Kom och sök!

För mer information om kören besök vår hemsida »

Tyresö-kören vill bli fler

2015-08-25

Stad: Stockholm

Tyresö-kören med ca 35 medlemmar söker nu främst manliga sångare. Vi sjunger en blandad repertoar och har regelbundet konserter, framför allt i Tyresö men vi reser också gärna till andra länder och uppträder. Nu börjar vi repetera för körens 40-årsjubileum – i februari 2016 kommer vi genomföra en show som visar vår historia och sätter avtryck för kommande 40 år. Nästa körresa går till Paris under hösten 2016.

Repetitioner måndagar 19.00 – 21.30 i Tyresö kulturskola på Pluggvägen 6. Nära till bussar i Tyresö centrum.

Vi har öppna repetitioner 31 augusti och ytterligare två måndagar framåt. Kören dirigeras av Francesco Acquista.

Läs gärna mer om oss på www.tyresokoren.se.

FRÅGOR?
Välkommen att kontakta körens ordförande Elisabet Grinde, info@tyresokoren.se, el telefon 0700-907792 (gärna kvällstid).

Västerås Kammarkör söker basar och tenorer

2015-08-25

Stad: Västerås

Mer info på vår webbplats »

Trollhättans Motettkör nya medlemmar

2015-08-25

Stad: Trollhättan

Trollhättas Motettkör är en blandad kör med ca 35 medlemmar. Repertoaren är klassisk med fokus på de stora kyrkomusikaliska verken. Vi samarbetar varje år med framstående professionella sångare och musiker men ger även konserter helt på egen hand. I höst kommer vi främst att ägna oss åt musik av Charpentier – fransk barock när den är som bäst! Till våren väntar ett uppförande av G F Händels stora oratorium ”Israel in Egypt” (nördfakta: det är 1756 års version vi ska göra).

VI SÖKER NU NYA MEDLEMMAR, främst tenorer och basar. God notläsning och körvana är meriterande men viktigast är att du har en bra röst, gott gehör, möjlighet att lägga ner en hel del tid samt att du fungerar bra i gruppen. Vi kan även ge plats åt en eller ett par rutinerade sopraner och altar. Vi övar varje onsdag kl 18:30-21:00.
Intresserade kan höra av sig via vår Facebook-sida eller ringa Mattias Eklund: 0520-472946.

Rabalder söker ny körledare

2015-08-25

Stad: Göteborg

Vi arbetar sedan många år på vårt alldeles speciella sätt med sång och scen. Publikkontakt, ett myllrande scenliv, kostym, koreografi och ljus är lika viktiga för oss som musiken och bredden i vår repertoar. Som en motsvarighet till nycirkus och dess konstnärliga uttrycksform har vi blivit kallad Nykör – och det är precis det vi är.

Rabalder har de senaste åren gjort flera sceniska produktioner som har spelats på teaterscener i Göteborg. Rabalder har en trogen publik som växt år från år.

Rabalder leddes från 1995 och fram till slutet av 2014 av Lena Frilund, regissör, artist och dirigent.
Efter hennes bortgång söker vi efter en ny ledare.

Kontakta Peter: 070-33 54 746, info@peterbackhaus.se

Malmö Akademiska Kör söker sångare

2015-08-25

Stad: Malmö

Malmö Akademiska Kör är en av regionens ledande blandade körer, med medlemmar från Musikhögskolan och övriga skånska musiklivet. Alla antagningar sker efter genomförd provsjungning, där vikt läggs på bl.a. klang och notläsningsförmåga.
Det musikaliska arbetet leds av Malmö högskolas Director musices Daniel Hansson.

Repertoaren är både av tekniskt utmanande a capella-musik samt samprojekt med Malmö Akademiska Orkester. Under hösten gör vi tillsammans Brahms Requiem. Dessutom bedrivs en omfattande turnéverksamhet som de senaste åren tagit medlemmarna till Mexico, Brasilien och Tyskland.

I höst står låga basar högst på vår önskelista.

Hur: Läs mer på vår webb »
När: Onsdagar 18:30 – 21:00
Plats: Orkanen, C127
Nordenskioldsgatan 10

Två tenorer till Essinge kammarkör

2015-08-25

Stad: Stockholm

Essinge kammarkör söker just nu två tenorer. Kören har hög ambitionsnivå och består främst av vana korister med god notläsningsförmåga.
Vid provet sjunger du en egen sång samt får ge prov på gehör, omfång och a vista.

2015-2016 i urval:

• Howells Hymnus Paradisi samt musik av Vaughan Williams med solister och Hovkapellet i S:t Görans kyrka
• Julkonsert med Templets Musikkår
• Poulenc Figure humaine samt Stravinsky Psalmsymfoni

EKK repeterar på onsdagar på Stora Essingen, Västermalms församling.
Du kan läsa mer om EKK på www.essingekmmarkor.se eller besök vår Facebooksida »

Kontakta oss på info@essingekammarkor.se om du är intresserad av att sjunga med oss.

LODOLA SÖKER SÅNGARE

2015-08-25

Stad: Göteborg

* Gillar du att sjunga både profant och sakralt?
* Letar du efter en kör med glimten i ögat och fin sammanhållning?
* Har du tidigare erfarenhet av att sjunga i kör?

Vi söker efter nya sångare, särskilt altar, basar och tenorer.

ÖPPNA REPETITIONER – PROVA PÅ ATT SJUNGA MED OSS!
Vi repeterar på måndagar i Örgryte församlingshem på Herrgårdsgatan 2 och har tre öppna repetitioner i höst:
31 augusti 19.00–21.30
7 september 18.30–21.30
14 september 18.30–21.30.

Ingen föranmälan krävs.
Läs gärna mer på http://www.lodola.se/sjungmedoss/.

VÄLKOMMEN!

Kongl. Teknologkören söker nya korister

2015-08-25

Stad: Stockholm

Sugen på att sjunga i en alldeles underbar studentkör? Kongl. Teknologkören söker nu korister till samtliga stämmor!
Anmälan sker här »

Provsjungningarna äger rum lördagen den 29:e augusti mellan kl. 10 och 14 samt måndagen den 31:a augusti från kl. 17. (Om dessa dagar absolut inte fungerar kan andra tider finnas.)
För mer information om provsjungingens utformning maila ordförande på teknologkoren@gmail.com.

Hoppas vi ses!

Kongl. Teknologkören (KTK) är en blandad kör med ca 45 medlemmar, varav de flesta studerar på KTH (men inget krav).
Repetitionerna sker på onsdagar 18:30-21:30 på KTH under ledning av Rikard Karlsson och vi har minst en större konsert varje termin.
Som korist i KTK får man inte bara musikaliska upplevelser av hög klass, utan även socialt utbyte, då vi varvar konserter med internat och fester! Genom åren har kören deltagit i både körfestivaler och internationella körtävlingar. Sommaren 2015 åkte kören till Bulgarien för ett samarbete med lokala körer.

Sjung med oss i USA

2015-08-25

Stad: Stockholm

The EntertainMen är en av världens bästa manskörer i vår genre. Vi sjunger fyrstämmig a cappella, det mesta arrangerad barbershop style. Vi är f n 80+ (i antal, inte i ålder), men vill gärna bli många fler. Vårt mål är att vara 100+ när vi år 2017 åker till de internationella mästerskapen i USA.
Är du sugen på att utvecklas som körsångare och ambitionen att jobba för det är du välkommen MÅNDAGAR kl 18:30.
PLATS: Årsta teater; Årsta torg, Sthlm

Maila till megmanager@entertainmen.groupanizer.com och berätta om dig själv och dina ambitioner.
Du hittar oss på www.entertainmen.se och på facebook »
Välkommen!

KFUM Centrals Barnkörer

2015-08-24

Stad: Stockholm

I KFUM Centrals barnkörer är både killar och tjejer välkomna. Vår kör utgår från barnen själva och ledorden är skapande, medbestämmande och musikalisk utveckling. Det är en öppen kör och vi önskar att alla barn som vill ska få vara med. Vi satsar på en arbetsform där sångarna även får pröva flera uttrycksmöjligheter så som rytmik, dans, drama och andra konstformer.

Kort info:
När?
– 5-7 år torsdagar kl 16.00 – 16.40. Start 3 september.
– 8-12 år torsdagar kl 16.45 – 18.00. Start 3 september.
Körläger? Ja, vi kommer att hålla körläger under höstlovet vecka 44.
Var? KFUM Centrals lokaler på Rosengatan 1.
Prova på? Ja, helt gratis.
Pris? 750 kr per termin + medlemskap 50 kr (gäller årsvis).
Lång repetitionstid? Ja, den är längre än konkurrerande körers eftersom vi också arbetar med skapande, rörelse, dans osv.
Mellanmål? Ja, det ingår. Det behövs energi om du håller på lite längre.
Frågor? Kontakta körledare Elisabeth på barnkor@central.kfuk-kfum.se eller 072-2701419.
Mer information? http://central.kfuk-kfum.se/default.asp?pageid=59196

Körvecka i Toscana

2015-08-24

Stad: Italien

Det finns platser kvar till Allhelgonakören vid Toscanas kust på höstlovet (24-31/10).
Vi sjunger Palestrina, Puccini med mera.
Mer info på webben »

Gästkväll hos Alba Show Chorus 30 september

2015-08-24

Stad: Stockholm

Älskar du att sjunga och showa? Vill du utvecklas musikaliskt? Och viktigast av allt – vill du nöta noter, repa koreografi och ha roligt med oss varje onsdag?
Vi är en kvinnlig barbershop- och showkör som sjunger mestadels på scener i Stockholmsområdet men som även tävlar internationellt. Vi öppnar nu upp dörrarna för nya medlemmar.
Varmt välkommen på gästkväll den ons 30 september klockan 19.00-21.30. Vi bjuder på fika.

Adress:
Kulturama Grundskola Sundbyberg,
Lötsjövägen 10-12, Hallonbergen

Anmäl dig till medlem@albashowchorus.se

Boo Kammarkör söker engagerade sångare

2015-08-23

Stad: Stockholm

Vill du sjunga i en kör där varje röst är viktig, där vi jobbar på
detaljnivå med artikulation, intonation och musikaliskt uttryck, och samtidigt har väldigt roligt?
Boo Kammarkör består idag av cirka 20 korister, och nu vi vill bli några fler. Vi söker erfarna körsångare med god notläsningsförmåga.
Främst behövs tenorer och basar, men även sopraner och altar är välkomna att söka.

Boka uppsjungning hos vår dirigent Helena Engardt, telefon 070-968 78 87 eller e-post helena.engardt@svenskakyrkan.se.
Vid sångprovet framför du en egen vald sång samt får ge prov på notläsningsförmåga, omfång och gehör.
För repertoar och mer information om oss, besök www.bookammarkor.se.

Gröndalsrevyn söker tenorer och basar!

2015-08-21

Stad: Stockholm

Gröndalsrevyn består av vuxenkören Megafon och ungdomskören Mikrofon och vi söker dig med körvana som älskar att stå på scen. Du läser noter eller har ett bra gehör. Vi är mellan 13-50 år och sjunger pop, rock, musikal och schlager tillsammans med vårt sjumannaband.
Rep torsdagar i Gröndal. Gröndalsrevy i början av december. Vi söker särskilt fler män.
Öppet rep 3 september. Titta på våra tidigare sceniska körframträdanden här:

www.megafonmikrofon.se

Altar sökes till duktig damkör

2015-08-21

Stad: Stockholm

Vill du bli vår nya körkompis?
Vi söker altar till vår vokalensemble Alicia i Saltsjöbadens församling.
Vokalensemblen Alicia sjunger blandad repertoar med både riktigt svåra stycken men även lättare repertoar. I höst skall vi sjunga Vivaldis Gloria med orkester. Vi sjunger på några gudstjänster per termin och har även mycket roligt på våra vanliga repetitioner. Kören övar onsdagar kl. 19.15-21.15. Körvana och notläsning behövs.
Hör av dig till vår körledare peter.sterner.gunnarsson@svenskakyrkan.se för provsjungning.

Gospelkören The Master´s Voice söker nya sångare

2015-08-21

Stad: Stockholm

The Master´s Voice är en kör med cirka 20 sångare som älskar att sjunga gospelmusik. Kören leds av Stefanie Tydén och ackompanjeras av pianisten Jonathan Alfredsson. Just nu söker vi nya sångare till samtliga stämmor. Är du intresserad av att söka eller vill veta mer om oss, maila till stefanie.tyden@mac.com.

Läs mer på vår hemsida: www.themastersvoice.se

Västgöta Nations Damkör söker nya härliga sångerskor!

2015-08-20

Stad: Uppsala

VGDK söker nu nya sångerskor till alla stämmor!
Vi söker dig med god körvana och lust att sjunga i en liten kör med stora ambitioner.
Vi repar torsdagskvällar från klockan 18.15 under hösten. Vid intresse maila vgdk@vastgotanation.se för bokning av sångprovstillfälle och vidare information om provets upplägg. Väl mött!

Vi söker fler sångare till KÖR TOTAL!

2015-08-20

Stad: Stockholm

Vi söker inför hösten 2015 fler sångare till vår fina Kör Total!

Plat: Skeppargatan 39 på Östermalm
Tid: måndagar 18.15-20-30
Terminsstart: 7/9
Kostnad: 1500 kr för hela terminen, betalas in vid definitivanmälan
Terminen omfattar 13 tillfällen plus konsert

Körledare är den erfarne sångerskan och pedagogen Matilda Wahlund som med sin stora passion och brinnande intresse för att inspirera och musicera och leda andra i sång även denna termin entusiasmerar Kör Total mot nya höjder!
I Kör Total får du möjlighet att utvecklas både musikaliskt och sångtekniskt och dessutom känna kraften i att utvecklas tillsammans som grupp. Du får på ett lekfullt och spännande sätt jobba med sångteknik, röst och rymt, gehör och stämsång.
Vi jobbar med repertoar med stor bredd och sjunger allt från visa, gospel, jazz till mer klassisk körlyrik. Vi önskar att du har någon tidigare erfarenhet av sång och/eller körsång, men det är inget krav!

Välkommen med din intresseanmälan till körledare Matilda Wahlund för att komma och prova om detta är kören för dig!
Har du frågor eller fundering tveka då inte att kontakta Matilda via mail eller telefon.
matilda.wahlund@gmail.com, 073.951 01 34

Den akademiska damkören Linnea söker nya sångerskor

2015-08-18

Stad: Linköping

Lördagen den 12 september är det provsjungning för dem som vill sjunga med den akademiska damkören Linnea.
Mer information finns på www.damkorenlinnea.se och körens facebook-sida »

Linköpings Studentsångare söker sångare

2015-08-18

Stad: Linköping

Lördagen den 12 september är det provsjungning för dem som vill sjunga med Linköpings Studentsångare.
Mer information finns på www.lkss.se och på körens facebook-sida »

Stockholms universitetskör har provsjungningar 29-30/8

2015-08-18

Stad: Stockholm

Den 29:e och 30:e augusti håller Stockholms universitetskör i provsjungningar! Man är välkommen att söka oavsett stämma, men just nu eftersöker vi speciellt tenorer och basar.

Anmälan sker på vår webbplats eller via mejl: provsjungning@stockholmsuniversitetskor.se.

Stockholms Domkyrkokör söker drivna sångare

2015-08-18

Stad: Stockholm

Gillar du att musicera individuellt inom ramen för en grupp?
Har du höga ambitioner och arbetar med din röst?
Är du beredd att själv föra en stämma i Storkyrkan – en av Stockholms exklusivaste kyrkoscener?

Kontakta Fredrik Ardefors, 070-418 25 60 och besök www.domkyrkokoren.se.
Inför spelåret 2015-2016 söker vi främst två djupa altar och två basar.

Körledare finnes!

2015-08-17

Stad: Stockholm

Hej! Jag är körledare och, läser till körpedagog på kungliga musikhögskolan i Stockholm. Jag söker en kör att leda till hösten.

Kontakta gärna mig om det låter intressant: simon.w.olsson@gmail.com

MVH
Simon Olsson

Sunlight söker fler duktiga sångerskor!

2015-08-17

Stad: Stockholm

Vill du utvecklas som sångerska? Då borde du sjunga med oss! Sunlight Chorus är kvinnlig show- och barbershopkör som sjunger a cappella. Den 26 augusti är du speciellt välkommen att prova på att sjunga med oss.

Anmäl intresse till Elisabet Agnér på medlem@sunlightchorus.se. Vi repar onsdagar kl. 18:30-21:30 i Sockerbiten i Ritorp, adress Regementsgatan 23, Solna. Välkommen!

www.sunlightchorus.se eller www.facebook.com/SunlightChorus

Göteborgs bästa Rockkör – dags att anmäla sig till höstterminen!

2015-08-17

Stad: Göteborg

Sista anmälningsdatum inför höstterminen i Kom och Sjung-kören är måndag 24/8.
Denna termin sjunger vi HÅRDROCK: missa inte detta tillfälle!
www.komochsjung.nu

Akademiska kören söker korister

2015-08-17

Stad: Stockholm

Akademiska kören söker nya duktiga körsångare i alla stämmor, sopran, alt, tenor och bas. Du ska ha bra gehör och god notläsningsförmåga. Vår dirigent Håkan Sund har den uttalade ambitionen att utveckla Akademiska kören till att bli en av de allra bästa körerna i Sverige. Vill du vara med på den resan? Kontakta då vår dirigent, dir@akademiskakoren.se, 073-946 24 53, för provsjungning.

Under hösten planerar vi en acapellakonsert i början av november samt en traditionell julkonsert i en utsåld Kungsholms kyrka tillsammans med Solna Brass och solister. Nästa år blir ett spännande år med, om planerna går i lås, en turné till Chicago eller Frankrike samt en stor 85-årsjubileumskonsert tillsammans med orkester och andra inbjudna körer i Konserthuset, Berwaldhallen eller liknanade lokal.

Kören repeterar på Södermalm på torsdagkvällar.

Körledare sökes till Malmö Studentkör Mask!

2015-08-16

Stad: Malmö

Just nu söker Malmö Studentkör MaSK en ny körledare till höstterminen!!!! Du som söker behöver inte vara färdigutbildad, men känna att du kan hantera en blandad kör med ca. 50-60 medlemmar!

Vi övar i 2h en gång i veckan, en vardagskväll. Runt Lucia/Jul kanske någon timme extra. Såklart får du lön!

Låter det intressant hör gärna av dig till asolveiglivpetersson@gmail.com!

Här finns youtubeklipp från vår senaste konsert imaj »

Ymna söker sopraner och altar

2015-08-15

Stad: Göteborg

Inför hösten 2015 och våren 2016 söker vi både sopraner och altar. Är du en hängiven musikant och en erfaren, pålitlig körsångare med god notläsningsförmåga? Välkommen att provsjunga!

Vår verksamhet under det kommande året ägnas främst åt skivinspelning med folklig julmusik, liten turné i Tyskland och ett uruppförande av musik av Paula af Malmborg Ward.

Provsjungning kommer att äga rum söndagen den 6 september från kl 13.30.
Anmälan och frågor »

Damkören Nova i Göteborg söker…

2015-08-15

Stad: Göteborg

Vill du sjunga med oss? Vill du få nya utmaningar när det gäller körsång?

Snart börjar höstterminen och då behöver vi nya medlemmar. Nova sjunger framför allt klassisk 1900-talsmusik, men då och då plockar vi även fram jazz, folkmusik (framför allt från Östeuropa) och medeltida stycken.

Gå in på www.novakoren.net och läs mer.
Anmälan gör du till nova@musiker.nu.

Korallerna söker sångare

2015-08-13

Stad: Lund

Korallerna är en ung damkör som leds av Linda Alexandersson. Kören har en lång internationell tävlingstradition men kören trivs också i Lunds domkyrka där de årliga välbesökta Lucia-konserterna äger rum.

Vi söker nu nya sångare!
Korallerna sjunger en blandad repertoar med sakral bas. Är du nyfiken på hur detta kan låta?

Korallerna repar på måndagar kl. 17.00-19.30 i Mikaelsalen, Lund.

Så om du är en tjej i åldersspannet mellan 18-29 år, erfaren körsångare med god notläsningsförmåga och vill ha kul samtidigt som du sjunger, tveka inte att kontakta oss!

För mera information eller bokning av provsjungning så mejla till korallerna.inprovning@gmail.com.

Vi uppskattar om du i mejlet berättar om din körerfarenhet samt vilken/vilka stämma/or du behärskar.

Korallerna söker sångare

2015-08-13

Stad: Lund

Korallerna är en ung damkör som leds av Linda Alexandersson. Kören har en lång internationell tävlingstradition men kören trivs också i Lunds domkyrka där de årliga välbesökta Lucia-konserterna äger rum.

Vi söker nu nya sångare!
Korallerna sjunger en blandad repertoar med sakral bas. Är du nyfiken på hur detta kan låta?

Korallerna repar på måndagar kl. 17.00-19.30 i Mikaelsalen, Lund.

Så om du är en tjej i åldersspannet mellan 18-29 år, erfaren körsångare med god notläsningsförmåga och vill ha kul samtidigt som du sjunger, tveka inte att kontakta oss!

För mera information eller bokning av provsjungning så mejla till korallerna.inprovning@gmail.com.

Vi uppskattar om du i mejlet berättar om din körerfarenhet samt vilken/vilka stämma/or du behärskar.

Perunika söker sångerskor

2015-08-13

Stad: Stockholm

Den bulgarisk-sjungande kören Perunika söker nu efter ett par sångerskor till höstens start. Perunika leds av Michael Deltchev. (www.deltchev.dk)

Den bulgariska folkmusiken & sångtekniken passar dig som är sugen på en spännande utmaning. Musiken är helt fantastisk, med udda taktarter och täta intervall! Vi söker riktigt låga altar, samt sopraner helst med lite kraftfulla röster, gärna med vana att sjunga i fullröst/bröstklang. Då tempot är relativt högt är det önskvärt med både körvana & notläsning.

Då vår körledare bor i Danmark så repar vi genom körhelger (tors-sön, alt fre-sön). Egen övning mellan rephelgerna krävs. Vi repeterar på Bulgariska Ambassaden i Stockholm.

Höstens rephelger är:
27-30/8, 24-27/9, 29-30/10, 19-22/11 samt 11-13/12.

Lyssna på bulgarisk damkör:

Frågor och anmälan: kontakta Anna Godin på Femtakt@hotmail.com.

Allmänna Sången söker basar!

2015-08-11

Stad: Uppsala

Till hösten söker Allmänna Sången kvalificerade sångare till 1:e basstämman och 2:e basstämman.
Sångproven äger rum den 12 september 2015 i Uppsala.

Vi söker sångare med följande kriterier:
– god körsångvana
– notläsningskunskaper
– vilja att bidra till körens musikaliska och organisatoriska verksamhet.

Om detta stämmer in på dig, skicka en ansökan senast 7 september 2015 till intagning@allmannasangen.se.

Ansökan ska innehålla: Namn, adress, kort om din sångerfarenhet samt om du sjunger bas 1 eller bas 2.

Sångprovet består av en egen sång, registergenomgång, gehörsprov, avistaprov och ensembleprov.
Mer information ges vid sökning.

För mer information, kontakta nämndsekreteraren på intagning@allmannasangen.se.
Välkommen med din ansökan!

Orphei Drängar söker sångare!

2015-08-11

Stad: Uppsala

Orphei Drängar söker manskörssångare med god körvana och notläsningsförmåga!
Välkommen med din ansökan senast torsdagen den 3 september 2015 till secretary@od.se!
Inträdesproven sker söndagen den 6 september 2015 i Uppsala och besked lämnas därefter inom två veckor.

Läs mer på http://www.od.se/sjung_med_oss.

Västerleds kammarkör söker tenorer och andrabasar

2015-08-11

Stad: Stockholm

Inför hösten 2015 söker vi tenorer och andrabasar, men andra sångare kan också bli aktuella.

Västerleds kammarkör är en blandad kör med ca 40 sångare i skilda åldrar som har sin hemvist i Västerledskyrkan i Bromma. Vi arbetar med lite svårare repertoar och har ganska högt instuderingstempo. Våra projekt i höst blir bl. a. körresa till Polen, musik av Schütz samt Händels Messias.

Välkommen att höra av dig för provsjungning till körledare Fredrik Zander 0709-555179 eller fredrik.zander@svenskakyrkan.se.

Vi söker en ny körledare

2015-08-11

Stad: Stockholm

EDIT 2015-09-16: Triangelkören söker inte längre efter ny dirigent.
Triangelkören (www.triangelkoren.se) söker en ny dirigent inför hösten 2015.
Du får gärna ha några års vana av kördirigering, gärna skriva egna arrangemang.
Vi är en blandad kör med blandad repertoar och repeterar torsdagar 18.30 till ca 21.00 i aulan på Lilla Adolf Fredriks skola.

Mejla oss på info@triangelkoren.se om du är intresserad eller om du kan rekommendera någon.

Studentkören Snerikekören i Uppsala söker dirigent!

2015-08-09

Stad: Uppsala

Kören består av 60 korister som sjunger en bred och blandad repertoar.
Vi håller till på Södermanlands-Nerikes nation i Uppsala och framträder alltid vid nationens sittningar.

Nu söker vi dig:

  • Som gillar det studentikosa
  • Som med entusiasm och musikaliskt engagemang vill ta på dig rollen som dirigent för vår kör
  • Som har tidigare kör- eller musikvana, antingen som körledare eller sångare.

En mer utförlig presentation återfinnes på snerikes.se/foreningar/koren

Om tjänsten:
Provdirigeringar hålls i slutet av augusti.
Tjänsten tillsätts i höst med arbetsuppgifter och arvode enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsten eller kören, vänligen kontakta körens ordförande Petronella Sjögren genom choir@snerikes.se.

La Cappella söker nya sångerskor!

2015-08-09

Stad: Uppsala

Vill du sjunga på en avancerad nivå och utvecklas tillsammans med oss?
Är du tjej/dam/kvinna från 18 år, körvan och sångglad – då är du helt rätt för oss! Främst söker vi några sopran 1:or men även övriga stämmor är välkomna att söka.
Kommande sångaråret 2015/16 gör vi bl.a ett sceniskt projekt tillsammans med Anci Hjulström, har ett utbyte med tre andra damkörer under en helg i oktober, firar 30-årsjubileum och gör en kortare konsertturné i Sverige.

Du kan läsa mer om oss på www.lacappella.se.

Välkommen att söka till oss genom att skicka ett mail till rekrytering@lacappella.se!

Malmö Vokalensemble söker tenor och bas

2015-08-09

Stad: Malmö

Inför den kommande säsongen söker vi nya medlemmar till kören. Det rör sig om tenor (främst tenor 1) och bas (främst bas 2).

Vi skapar möjlighet att sjunga musik från olika epoker och stilar. Det handlar om sakral musik, folkmusik, pop och jazz. Med framgång har vi framfört temakonserter om Hasse&Tage, Olle Adolphson och Povel Ramel. Våra konserter är också blandade så tillvida att vi förenar körsång, solosång och instrumentala inslag, gärna med en sammanhållande berättelse.

Körens gemensamma klang är vår viktigaste musikaliska kvalitet och den är något vi arbetar med hela tiden. Alla medlemmars bidrag till körklangen är viktiga och vi söker nu dig som vill bidra till den. Vi tror att du har körvana sedan tidigare och att du, som vi, känner kärlek till musiken och umgänget med körsångare.

Vi repeterar tisdagar mellan 19.00 och 21.30 i församlingshemmet vid Heliga Trefaldighetskyrkan i Malmö.

När vi möter nya medlemmar tillämpar vi vanligtvis inte en enstaka provsjungning utan föredrar en testperiod på ett par repetitioner så att vi får en möjlighet att lära känna varandra.

Om du är intresserad kontakta oss på vår e-postadress: malmovokalensemble@outlook.com

Facebook »
Webbplats »

Roslagens Vokalensemble behöver tenorer och bas!

2015-08-09

Stad: Stockholm

Inför höstens repetitioner som snart drar igång söker vi dig som sjunger tenor eller bas och vill sjunga med oss. Vi tror att du är körvan, klarar ett högt repetitionstempo och är sugen på att sjunga många olika sorters musik i ett roligt och kreativt gäng!

Kontakta oss på info@roslagensvokalensemble.se för att boka tid för uppsjungning. Vi repar på torsdagar kl 19.00 till 21.30 på Musikskolan i Norrtälje.

S:t Matteus Kör söker nya sångare till höststarten

2015-08-06

Stad: Stockholm

Vi söker goda, erfarna sångare med bra notläsningsförmåga inför årets höststart.
Finns plats i alla stämmor, men störst behov i tenor- och basstämman. I september åker vi på körinternat till Åland, i november sjunger vi Arvo Pärts Berliner Messe och Faurés Requiem och i december gör vi våra fullsatta, utsålda julkonserter med vår egen symfoniorkester.
Vi repeterar i S:t Matteus (Vanadisvägen 35) på tisdagar 18.30-21.30 och vi jobbar regelbundet med individuella sånglektioner med våra sångpedagoger.
Maila dirigent sonny.jansson@matteus.org eller ring 08-555 218 25.

Barbershopkör söker medlemmar

2015-08-06

Stad: Göteborg

Gothia Show Chorus är en ambitiös, tävlande showkör för tjejer som gärna vill bli större. Vi sjunger a cappella, med ett maffigt sound med tung bas och klingande tenor. Vi sjunger allt från barbershop (därav de manliga epiteten bas och tenor) till specialarrangerad pop.

Kom och prova på barbershop med oss! Vi har gästkvällar 18 aug och 25 aug, kl 18.30-20.00 på Göteborgs Skyttegille, J A Wettergrens Gata 2 i Högsbo. Välkomna!

Körens facebook-sida »

Börja sjunga i Stockholms Gosskör!

2015-08-06

Stad: Stockholm

Tycker du om att sjunga tillsammans med andra?
Vi söker pojkar i 8-årsåldern som tycker det är roligt med musik och nya kompisar. Kanske du kan bli en av våra duktiga korister en dag? Som ny medlem i Stockholms Gosskör blir man en av ca 40 jämnåriga pojkar i preparandkören. Många blir kompisar för lång tid.

Stockholms Gosskör – inte riktigt som det låter
Stockholms Gosskör är inte bara gossar, vi är ca 140 korister i olika åldrar. Däremot är vi bara grabbar, pojkar eller män mellan 8 och 43 år som sjunger i körens fyra stämmor: sopran, countertenor, tenor och bas. Från första året och framåt får man en grundlig musikalisk skolning.

Turné i Europa och Världen
Varje år genomför kören en större turné antingen i Sverige eller utomlands. Sommaren 2010 åkte vi till St Petersburg och hösten 2011 bar det av till Kina. I år åkte vi till USA.

Låter det intressant?
Kom till vår öppna intagning i körens lokaler torsdag 27 augusti kl 17-18. Då kommer vi att lyssna på dig tillsammans med andra pojkar. Välkomna till Mariebergsgatan 34!

Så här kan det se ut och låta när man sjungit i Preparandkören i nästan ett år:

Manskören Hellmans Drengar söker sångare

2015-08-05

Stad: Göteborg

VILL DU SJUNGA OCH VARA MODIG MED OSS?
Hellmans Drengar vill vara Sveriges modigaste manskör. Det betyder att vi arbetar normkritiskt och uttalat ifrågasätter den traditionella, snäva mansbilden. Detta visar sig både i vårt interna mansarbete och i våra konsertproduktioner.
Du bör kunna hålla en egen stämma då vi oftast sjunger flerstämmigt. Mer information finner du på vår hemsida: www.hellmansdrengar.se.
Välkommen med en intresseanmälan till info@hellmansdrengar.se!

Chalmers Sångkörs Kammarkör söker dirigent!

2015-08-05

Stad: Göteborg

Vi är en studentkör med ca 30 sångare som repar på torsdagskvällar. Varje år gör vi 2 egna konserter och 1-2 gemensamma konserter med de andra delkörerna i Chalmers Sångkör. Vi åker på rephelg varje höst och ibland även på turné utomlands. Repertoaren är framförallt klassisk men har även inslag av folkmusik, visa och pop. Vi håller en hög musikalisk nivå och värdesätter också god sammanhållning och gemenskap.

Vi söker dig som har adekvat utbildning och erfarenhet av att leda a capella-kör. Tillsammans med dig kan vi utveckla vår sångteknik och vår förmåga att förmedla känslan i musiken och du förevisar utan problem med din egen röst. Vi ser gärna att du är lekfull och kreativ men du ska även klara av att upprätthålla god repdisciplin. Det är också viktigt att du är social och har en god samarbetsförmåga. Tjänsten är avlönad enligt avtal.

Vi kommer hålla provdirigering i augusti och uppdraget börjar i september. Skicka därför din ansökan med personligt brev och CV till choir@chs.chalmers.se så snart som möjligt. Vid eventuella frågor går det bra att maila till samma adress. Det finns även möjlighet att hitta mer information om oss på hemsidan www.chalmerssångkör.se

Välkommen att söka!

Göteborgs Akademiska Kammarkör söker sångare!

2015-08-05

Stad: Göteborg

Är du sugen på att sjunga i höst? Nu söker vi nya sångare till samtliga stämmor inför höstterminen!

Göteborgs Akademiska Kammarkör (f.d. Unikorus) är Göta Studentkårs blandade kör. Vi sjunger en mestadels klassisk repertoar och repar torsdagar 18:15-21:15. Läs mer om oss på www.akademiskakammarkoren.se.

Vill du sjunga med oss? Maila till jagvillsjunga@unikorus.se! Insjungningar sker i början av höstterminen.

Vi ses!

MARA vokalensemble söker nya sångerskor!

2015-08-05

Stad: Göteborg

Inför hösten 2015 söker MARA vokalensemble tre nya medlemmar i sopranstämmorna. Vi står inför ett spännande år med tävlingsplaner o nya roliga uppdrag. Vi söker dig som är en van stämsångerska, god notläsare och en härlig människa! Om du är intresserad, skicka ett mejl till maravokal@gmail.com o ch berätta kort om dig själv, dina erfarenheter av körsång o varför du vill sjunga med oss. Vi tillämpar provsjungning. Välkommen att söka!

MARA består av 15 sångerskor i åldern 20-30 år. Vår repertoar är blandad med alltifrån svensk folkmusik o afroamerican spirituals till sakrala skönheter och atonala moderniteter. Vi gillar att jobba med snygga, svåra arr – och att fika o umgås däremellan…

Danderyds Vokalensemble söker sångare!

2015-08-05

Stad: Danderyd (Stockholm)

Vi söker dig som är en erfaren körsångare som vill musicera på en hög nivå.
Danderyds Vokalensemble är en ambitiös kör som verkar i Danderyds församling. Vi repeterar på tisdagar 18.15-21.00 i Petruskyrkan, Stocksund. Vi har vakanser i alla stämmor.
Bland höstens projekt finns Förklädd gud i samband med Danderyds kulturbiennal, Allhelgonakonsert med musik av bl a Bach och Brahms samt julkonserter med orkester. Vi håller också på med postproduktionen av en skivinspelning. Givetvis har vi även körinternat och andra trevligheter!
Boka provsjungning med dirigent Rikard Karlsson, rikard.karlsson@svenskakyrkan.se eller 070-176 63 64.
www.danderydsvokalensemble.se

Helene Stureborgs kammarkör söker sångare

2015-08-02

Stad: Stockholm

Nu vill vi ha fler sångare i alla stämmor och ser fram emot att du, som vill sjunga på en hög, konstnärlig nivå med glada och trevliga sångarvänner, söker!
Antagningsprov äger rum onsdag den 19 augusti på Kungsholmens gymnasium under kvällstid.
Du får sjunga en valfri sång och sjunga en stämma i kvartett.
OBS! Provtid bokar du själv via doodle »
Vi börjar hösten med internat och därefter kommer vi att medverka i I♥Musicals på arenaturné med Helen Sjöholm och Peter Jöback, en ensemble ur kören medverkar i H Rosenberg: Johannes Uppenbarelse i Kassel (Tyskland), Adventskonserten i Blå hallen och Julkonsert i EE-hallen.
Om du har frågor kontakta Helene Stureborg på 0708-631515 eller helene@stureborg.net
Vi ser fram emot att träffa dig!