Stamrepertoar för körer

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vi på redaktionen satt och funderade över gemensam svensk stamrepertoar vi alla stött på i de flesta körer, både i Stockholm och i andra städer, och i blandad och oblandad kör. Dessa är de 15 vanligaste kom vi fram till.
Har vi missat någon?

PS.
Gehrmans hälsar att samtliga noter finns att köpa hos dem. Nu vill vi inte göra reklam på denna webb, men ok då, vi vill uppmuntra till att ni köper noter. Vi lägger in länkarna till Gehrmans (fast vi är övertygade om att noterna även finns hos andra notförlag.
DS.

8 Responses

  1. Som ett blommande mandelträd??? Hur kom den in på listan? Alla utom den håller jag med om. Men jag saknar “Käraste bröder systrar och vänner”, ni vet det där arret med olika taktarter som dirigentstuderande alltid får göra.

  2. Håller med Adam om mandelträdet! Förvisso fin men inte så vanlig. Tveksam också till Shall I compare thee men den är kanske på väg att försvara en plats. Saknar Gunnar Perssons Fånga mig vind!

  3. Stenhammar och Peterson-Berger befinner sig i “Public Domain”, dvs kompositörerna har varit döda i mer än 70 år, vilket gör att ingen har rättigheterna till dem längre. Titta i http://www.cpdl.org där finns de att kopiera gratis. Gå till kompositörens sida så hittar du de som finns upplagda.

  4. Haha, den kinesiska versionen på Jungfrun är fantastisk!
    “Men käla min lilla jungflu knyt inte så hålt…”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 + 5 =