Specialskriven musik för din kör? Samarbeta med en komponist!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

På komponistutbildningarna lär man sig att skriva för professionella körer, och alltför ofta får körverket bara ett enda uppförande. Det finns för lite nyskrivet för amatörkören. Detta ska ändras på!

Den 8 maj 2015 bjuds därför komponister och körledare in till en heldag av föreläsningar, paneldebatt och komponistverkstad på Skeppsholmen i Stockholm. Dagen avslutas med en lättare mingelmiddag där komponister och körledare kan knyta kontakt med varandra.

I augusti/september följs det sedan upp med workshops för var och en av dessa nybildade konstellationer av komponist, körledare och kör. Varje workshop tilldelas vid behov en mentor med erfarenhet av att beställa musik. Resultaten av workshoparna blir utgångspunkten för det fortsatta kompositionsarbetet.

Under våren 2016 blir det sen uruppföranden av ett antal nya spännande och användbara körstycken. Detta är första steget i ett långsiktigt projekt och i den här första omgången är körledare och körer på avancerad nivå målgruppen.

Datum: 8 maj

Kostnad: 300:-

Sista anmälningsdag: 7 april

Information och anmälan på www.ericsonchoralcentre.se

Frågor: Bo Nilsson, EIC. 076-9463026 bo.nilsson@ericsonchoralcentre.se

 
Körsymposiet arrangeras av Eric Ericson International Choral Centre och Föreningen Svenska Tonsättare i samarbete med Föreningen Sveriges Körledare och Sveriges Körförbund, och med stöd av Stims Promotionnämnd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fourteen + 1 =