Öppet rep med Romeo & Juliakören och gratis impro-timme med Voces Nordicae

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Romeo & Julia-kören + Voces Nordicae
Romeo & Julia-kören
Romeo & Julia-kören

Två framstående svenska sceniska vokalensembler bjuder in till att lära känna dem lite närmare. Är du intresserad av hur man kan jobba sceniskt med sin kör är detta två ypperliga tillfällen – dessutom kostnadsfria!

Måndag 20 oktober har Romeo & Julia-kören öppen repetition på Gamla Folkets Hus i Kallhäll. Är du nyfiken på vad denna sceniska ensemble gör och hur deras arbetsprocess ser ut – kom dit!
Kl 19.00 sätter de igång.

Om Romeo & Julia-kören
Sprungna ur teatervärlden har Romeo & Julia-Kören tagit fasta på det ideal där musik och sceniskt berättande hör samman. Ett framträdande av Romeo & Julia-kören är därför både en musikalisk och en visuellt uttrycksfull upplevelse. Kören är en ensemble som sjunger och samtidigt lever ut musiken — en egensinnig form av vokal dramatik. Den musikaliska spännvidden är stor: italiensk renässans, fransk barock, slaviska sånger och mustiga folkvisor.

sceniska kören Voces Nordicae
Voces Nordicae

Fredag 17 oktober kl 17.30 bjuder den sceniska vokalensemblen Voces Nordicae in till en impro-timme på Musikaliska där de leker sig fram tillsammans med publiken. Det här är andra gången de bjuder in en liten publik till att tillsammans gå på en lina de inte riktigt vet ska leda. Voces garanterar en lustfylld och utvecklande timme där ni även får möjligheten att lära känna dem i gruppen lite närmare.
Antalet platser är begränsat – anmäl er genom att maila till info@vocesnordicae.se.

Om Voces Nordicae
Ensemblen strävar efter att hitta nya uttryck inom ensemblesång.
Utgångspunkten är den klassiska a cappella-repertoaren som förenas med folk- och populärmusikaliska traditioner, och som oftast framförs med sceniska uttrycksmedel.
Improvisation, instrumentala inslag och etniska sångsätt bjuder på en omväxlande ljudbild.
Dirigenten Lone Larsen betraktar sina sångare som självständiga solister och betonar vikten av att musicera i sann mening från hjärtat – att beröra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eleven − five =