Sopraner och tenorer sökes till Skärets operakör

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
audition operakören Skäret

Till sommarens operauppsättning på Opera på Skäret sökes fler sopraner och tenorer till operakören. Audition sker 24 och 26 november i Örebro. Sångare i alla åldrar är välkomna. Tidigare körerfarenhet är en fördel, men inte absolut nödvändig. Operakören brukar bestå av allt från amatörer som kan hålla ton till studerande vid operahögskolan i ett åldersspann mellan ca 16-70 år.

PROVSJUNGNING
Du väljer själv vad du vill sjunga på provsjungningen, men håll dig inom den klassiska genren (dvs sjung ingen pop/rock/visa/musikal).
Samråd med din sångpedagog (om du har en).
Välj en aria/romans/sång du gillar och där din röst ”glittrar”.

Blir provsjungningen en framgång kommer du att medverka i Opera på Skärets uppsättning i Kopparberg sommaren 2017. Det finns tyvärr ingen annan ekonomisk ersättning än reseersättning, men du får boende i Kopparberg. Opera på Skäret äger ett hyreshus där kören och orkestern bor. Det blir en hel del av sommaren spenderad uppe i Kopparberg, ett minne för livet och många nya vänner. Förutom att sjunga hinner man också med att fiska, bada, gå i skogen, festa och ta sånglektioner om man vill.
Du får vara med om något väldigt roligt och lärorikt: undervisning i sångteknik, musikalisk instudering och scenisk gestaltning.

Du kan också passa på att få högskolepoäng för din medverkan i operakören:
Musikhögskolan i Örebro och Opera på Skäret samarbetar kring två universitetskurser som ger totalt 15 högskolepoäng.

KURS 1: Instudering (7,5 Hp)
Här fokuseras på själva instuderingen av en större opera utifrån alla dess konstnärliga och tekniska aspekter. Genom repetitioner, seminarier och föreläsningar får du i ett professionellt sammanhang koncentrera dig på sångteknik, röstvård, konstnärlig gestaltning och musikalisk kommunikation samt få kunskap om operakören och dess olika roller och förutsättningar i ett historiskt och nutida perspektiv.
Sista anmälningsdag för denna kurs: 15 oktober. Det brukar alltid gå att hoppa på projektet även efter sista anmälningsdag. Kontakta producent Anna-Carin Niclasson: telefon 072-350 48 18, e-post koren@operapaskaret.se.

KURS 2: Det sceniska arbetet och föreställningen (7,5 Hp)
Sista anmälningsdag för denna kurs: 15 mars.
Anmälan för denna kurs har inte öppnat ännu.

Utbildningen ger fördjupade kunskaper i sångteknik, musikalisk instudering och scenisk gestaltning.
Det är möjligt att sjunga i operakören utan att få högskolepoäng.

Kurserna vänder sig till dig som vill utveckla din vokala och sceniska förmåga. Den innebär också ett unikt tillfälle att stå på scen och sjunga med operasolister och orkester i ett operahus med plats för 795 personer.

opera på Skäret
Konsertladan sedd från scenen.

I Kopparberg finns ett gammalt virkesmagasin med unik akustik som om somrarna fungerar som operahus. Opera på Skäret har varje sommar sedan år 2004 satt upp operor som Carmen, La Boheme, Aïda och Barberaren i Sevilla.

operakören
Snyggaste körklädseln!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twenty + 19 =