Korister sökes till Den flygande Holländaren

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Opera på Skäret

Musikhögskolan i Örebro, Örebro universitet och Opera på Skäret samarbetar kring en universitetskurs som ger 7,5 högskolepoäng.

Kursen vänder sig till dig som vill utveckla din vokala och sceniska förmåga. Du kommer att medverka i Opera på Skärets uppsättning av Den Flygande Holländaren av Richard Wagner sommaren 2016.
Tidigare körerfarenhet är en fördel, men inte absolut nödvändig. Operakören brukar bestå av allt från amatörer som kan hålla ton till studerande vid operahögskolan i ett åldersspann mellan ca 16-70 år.
Det är även möjligt att sjunga i operakören utan att få högskolepoängen.
Den flygande Holländaren
Kursen ger undervisning i sångteknik, musikalisk instudering och scenisk gestaltning. Den innebär också ett unikt tillfälle att stå på scen och sjunga med världssångare till Svenska Kammarorkestern under ledning av dirigenten Michael Balks i ett operahus med plats för 795 personer. Kursen innehåller dessutom föreläsningar kring operakonsten och Richard Wagner.

Repetitioner: två helger i månaden mars-maj + sceniska repetitioner juni -juli.
Föreställningar:
• Lördag 30 juli
• Söndag 31 juli
• Torsdag 4 augusti
• Lördag 6 augusti
• Söndag 7 augusti
• Torsdag 11 augusti
• Lördag 13 augusti
• Söndag 14 augusti
• Lördag 20 augusti
• Söndag 21 augusti
• Lördag 27 augusti
• Söndag 28 augusti
Torsdagar börjar föreställningen klockan 19.00.
Lördagar och söndagar börjar föreställningen klockan 16.00.
Plats: Opera på Skäret, Kopparberg (8 mil norr om Örebro).
Lärare: Sten Niclasson, Michael Balke och Mats Johansson.

Sista anmälningsdag: 15 mars. Det brukar alltid gå att hoppa på projektet även efter sista anmälningsdag. Kontakta producent Anna-Carin Niclasson: telefon 072-350 48 18, e-post anna-carin@operapaskaret.se
Kören har dock redan börjat repa.

I Kopparberg finns ett gammalt virkesmagasin med unik akustik som om somrarna fungerar som operahus. Opera på Skäret har varje sommar sedan år 2004 satt upp operor som Carmen, La Boheme, Aïda och Barberaren i Sevilla.

Det finns tyvärr ingen annan ekonomisk ersättning än reseersättning, men du får boende i Kopparberg. Opera på Skäret äger ett hyreshus där kören och orkestern bor. Det blir en hel del av sommaren spenderad uppe i Kopparberg, ett minne för livet och många nya vänner. Förutom att sjunga hinner man också med att fiska, bada, gå i skogen, festa och ta sånglektioner om man vill.
Du får vara med om något väldigt roligt och lärorikt: undervisning i sångteknik, musikalisk instudering och scenisk gestaltning.

PROVSJUNGNING
Anmäl dig för provsjungning till producent Anna-Carin Niclasson:
telefon 072-350 48 18, e-post anna-carin@operapaskaret.se.
Du väljer själv vad du vill sjunga på provsjungningen, men håll dig inom den klassiska genren (dvs sjung ingen pop/rock/visa/musikal).
Samråd med din sångpedagog (om du har en).
Välj en aria/romans/sång du gillar och där din röst ”glittrar”.

opera på Skäret
Konsertladan sedd från scenen.

 

operakören
Snyggaste körklädseln!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

sixteen − 5 =