Korister sökes till operakören på Skäret

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Opera på Skäret söker korister

operakör på Skäret
Några operakorister från “Madama Butterfly” sommaren 2017.
Opera på Skäret, sommaroperan i Kopparberg, söker körsångare i alla stämmor till en uppsättning av Verdis opera Don Carlo sommaren 2018.

Operakören är en högskolekurs som ges i samarbete med Musikhögskolan i Örebro och efter medverkan får du 15 högskolepoäng. För att vara med i kören måste du vara behörig samt ha genomgått provsjungning.
Operakören brukar bestå av allt från amatörer som kan hålla ton till studerande vid operahögskolan i ett åldersspann mellan ca 16-70 år.

Provsjungning kommer att hållas torsdagen den 23 november kl 17.00 samt lördagen den 25 november kl 10.00. Detta sker i sal M354 på Musikhögskolan i Örebro.

Anmälan
Anmäl dig till provsjungning senast 12 november genom att maila till producent anna-carin@operapaskaret.se samt anmäl dig också till kursen via Musikhögskolans hemsida. Kursen heter “Operakör 2018 – instuderingen”.

Läs mer om Musikhögskolans Operaakademi2018 »
För frågor, maila anna-carin@operapaskaret.se

opera på Skäret
Utsikt från scenen.

Opera på Skäret har funnits sedan år 2004 och har varje sommar satt upp operor som Carmen, La Boheme, Aïda och Barberaren i Sevilla.
Föreställningarna ges i ett gammalt virkesmagasin med unik akustik.
Opera på Skäret äger ett hyreshus i Kopparberg där kören och orkestern bor. Det blir en hel del av sommaren spenderad uppe i Kopparberg, ett minne för livet och många nya vänner. Förutom att sjunga hinner man också med att fiska, bada, gå i skogen, festa och ta sånglektioner om man vill.

Operakorister
Operakorister i “Barberaren i Sevilla”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nineteen + six =