Korister sökes till operakören på Skäret

operakör på Skäret

Några operakorister från “Madama Butterfly” sommaren 2017.

Opera på Skäret, sommaroperan i Kopparberg, söker körsångare i alla stämmor till en uppsättning av Verdis opera Don Carlo sommaren 2018.

Operakören är en högskolekurs som ges i samarbete med Musikhögskolan i Örebro och efter medverkan får du 15 högskolepoäng. För att vara med i kören måste du vara behörig samt ha genomgått provsjungning.
Operakören brukar bestå av allt från amatörer som kan hålla ton till studerande vid operahögskolan i ett åldersspann mellan ca 16-70 år.

Provsjungning kommer att hållas torsdagen den 23 november kl 17.00 samt lördagen den 25 november kl 10.00. Detta sker i sal M354 på Musikhögskolan i Örebro.

Anmälan
Anmäl dig till provsjungning senast 12 november genom att maila till producent anna-carin@operapaskaret.se samt anmäl dig också till kursen via Musikhögskolans hemsida. Kursen heter “Operakör 2018 – instuderingen”.

Läs mer om Musikhögskolans Operaakademi2018 »
För frågor, maila anna-carin@operapaskaret.se

opera på Skäret

Utsikt från scenen.

Opera på Skäret har funnits sedan år 2004 och har varje sommar satt upp operor som Carmen, La Boheme, Aïda och Barberaren i Sevilla.
Föreställningarna ges i ett gammalt virkesmagasin med unik akustik.
Opera på Skäret äger ett hyreshus i Kopparberg där kören och orkestern bor. Det blir en hel del av sommaren spenderad uppe i Kopparberg, ett minne för livet och många nya vänner. Förutom att sjunga hinner man också med att fiska, bada, gå i skogen, festa och ta sånglektioner om man vill.

Operakorister

Operakorister i “Barberaren i Sevilla”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − nine =