Hur du får korister att hitta och söka till din kör

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
korister sökes

Det hela är mycket enkelt – kören måste finnas online. Finns kören inte på nätet hittar koristerna er inte. Och en egen webb ska det vara! (Jämför url:erna www.svenskakyrkan.se/staden/kyrkonamnet/musik/korer/kyrkokoren och www.kyrkokoren.se – vilken är enklast att förmedla/komma ihåg/marknadsföra?)
Det räcker med en enkel webb. En domän och plats på ett webbhotell kostar inte mer än några hundralappar per år, och förmodligen finns det någon i kören som kan lite HTML. (Nu för tiden behöver man inte ens kunna HTML för att skapa en snygg, fungerande webb, det räcker med att installera ett publiceringsverktyg som tex wordpress.) Annars hittar du säkert någon som kan hjälpa er med att göra jobbet.
I värsta fall kan en Facebook-sida räcka.

På er webb/facebook-sida måste tydligt stå:

 1. Vilken veckodag och tid ni repar
 2. Var ni repar
 3. Dirigentens namn
 4. Kontaktuppgifter så blivande korister kan nå er (tex e-postadress, telefonnummer, färdiga kontaktformulär)
 5. Och inte minst – vilken stad kören finns i. Vi har sett så många körwebbar, fb-sidor, fb-event och digitala affischer som är jättebra, men vi fattar inte vilken stad kören finns i eller var konserten äger rum, vilket är mycket tråkigt.

Skriv också gärna:

 1. Terminens konsertdatum
 2. Terminens repertoar
 3. Om ni har någon provsjungning till kören, och berätta isåfall hur den går till
 4. Eventuella kostnader för att vara med i kören
 5. Om ni är en social kör, skriv gärna det! Berätta hur roligt ni har på era körinternat, körölen efter repen etc.
 6. Lägg ut en bild på kören, gärna både konsertbild och från ett rep, så man ser vilka slags människor och kör det är. En bild säger mer än tusen ord…
 7. Om nuvarande korister går med på det, skriv ut deras namn.


Glöm inte att uppdatera webben ofta, MINST en gång per termin!

Annat ni kan köra för att locka nya korister till kören

 • Skaffa en Facebook-sida till kören, och bjud in nuvarande korister och andra körvänner till Facebook-sidan. Be dessa i sin tur bjuda in sina körvänner till er sida.
  OBS! Var noga med att detta är er externa fb-sida. Behöver kören en intern kommunikationskanal skaffar ni en sluten grupp-sida på fb som inte är öppen för allmän åskådan.
 • Anordna ett öppet rep dit intresserade eventuellt-blivande-korister får komma och se er repa, eller kanske till och med vara med som deltagande korister. För att göra det enkelt för hugade spekulanter bör ingen föranmälan krävas för att komma på det öppna repet.
 • Se till att kören finns listad på www.hittakor.se.
 • Lägg upp en “körsångare sökes”-annons på Körlivs digitala anslagstavla »
 • Lägg upp era körkonserter som Facebook-events och bjud in alla du känner. Be koristerna i sin tur bjuda in alla de känner.
 • Starta terminen (förslagsvis 1-2 veckor innan eventuellt provsjungningsdatum) med en liten enkel konsert på torget, utanför livsmedelsaffären, på universitetet, i gallerian etc. Se till att det låter bra, att ni ser glada ut och glöm inte att ha en stor skylt med körens namn och webbadress på!

LÄS VIDARE
Anordna provsjungning till kören »

Ta hand om era nya korister »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

sixteen − 15 =