Årets Barn- och Ungdomskörledare 2017

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Susanna LindmarkSusanna Lindmark, den kreativa körledaren för vokalensemblen Arctic Light hemmahörande i Norrbotten, fick idag utmärkelsen “Årets Barn- och Ungdomskörledare” vid det årliga körledarkonventet som i år äger rum i Umeå. Prissumman är 30 000 kronor.
Stort grattis, Susanna!

MOTIVERING:
Årets barn-och ungdomskörledare visar prov på ett modernt och empatiskt körledarskap med individen och den personliga utvecklingen i fokus utan att göra avkall på den gemensamma körklangen. Med egna kompositioner och arrangemang skapar hen en alldeles egen klangvärld i den nordiska traditionen med ett unikt tonspråk och ett signifikant “sväng”.
Tillsammans med den egna sångensemblen lyckas hen skapa en viktig kreativ plattform för unga ambitiösa körsångare, ett vitt geografiskt område till trots. I sitt engagerande arbete har Årets barn- och Ungdomskörledare inspirerat och utbildat körledare och körsångare såväl inom som utanför Sveriges gränser och med sitt engagerade och innovativa ledarskap stort bidragit till att utveckla ung körsång.

 
OM SUSANNA
Kreativ körledare, kompositör och sångerska som i den unga sceniska vokalensemblen Arctic Light har skapat ett musikaliskt växthus för unga kvinnliga sångare i Norrbotten, där koreografi, kommunikation, sceniskt uttryck och improvisation är viktiga delar i det unika konstnärliga uttrycket. Susannas kompositioner, ledarskap och unika arbetsmetoder är alla viktiga beståndsdelar i de stora framgångar som kören uppnått sedan starten år 2004.

Susanna Lindmark är utbildad sångpedagog och kreativ körledare som arbetat bl. a. i Nacka musikklasser och som universitetsadjunkt på Musikhögskolan i Piteå.
Hon brinner för ledarskap som tar till vara på människors kreativitet och kompetens. Susanna är en sann förebild och inspiratör med ett stort hjärta och en unik förmåga att lyfta människor till sin rätta plats.

Susanna har varit VD och Konstnärlig ledare för Festspelen i Piteå och är styrelseledamot i Föreningen Sveriges Körledare.

Pristagare genom tiderna: Årets barn- och ungdomskörledare
2017 Susanna Lindmark, Piteå
2016 Birgitta Mannerström-Molin, Göteborg
2015 Gunnel och Lars-Ewe Nilsson, Stockholm
2014 Petter Ekberg, Göteborg
2013 Björn Johansson, Örebro
2012 Anne Aaltonen Samuelson
2011 Daniela Nyström, Örnsköldsvik
2010 Ing-Mari Ek, Halmstad
2009 Charlotte Rider Norlander & Marie Bejstam, Stockholm
2008 Birgitta Rosenquist-Brorson, Arboga
2007 Eva Svanholm Bohlin, Lund
2006 Georg Riedel, Stockholm
2006 Anna Cederberg-Orreteg, Stockholm
2005 Jan-Åke Hillerud, Stockholm
2004 Kerstin Linzander, Bollnäs
2003 Karl-Fredrik Jehrlander, Östersund
2002 Bo Johansson, Stockholm
2001 Anne Johansson, Göteborg
2000 Karin Fagius, Lund
1999 Eva Ekdahl, Stockholm
1998 Eva-Katharina Larsson (postumt) & Gunnel Fagius, Uppsala
1997 Bror Samuelson, Västerås
1996 Bodil och Daniel Helldén, Stenungsund
1995 Carl-Bertil Agnestig, Nacka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 5 =