Årets Barn- och Ungdomskörledare 2016

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Birgitta Mannerström Molin
Birgitta Mannerström-Molin, barn- och ungdomskörledare i Härlanda församling i Göteborg, har blivit utsedd till Sveriges Barn- och Ungdomskörledare 2016. Hon har under många år jobbat som sång- och körpedagog i Kulturskolan i Göteborg och startade kördelen inom El Sistema. Stort grattis, Birgitta!

MOTIVERING:
Årets Barn- och Ungdomskörledare 2016 uppvisar ett brett och mångårigt arbete för barns och ungdomars möjlighet att utveckla sin röst och sin musikalitet. Arbetet, som bygger underifrån, är mångsidigt och varierande men alltid med samma professionalism, varma engagemang och vakna öga. Årets Barn- och Ungdomskörledare 2016 bedriver till vardags en omfattande körverksamhet för barn och ungdomar inom Svenska kyrkan och är samtidigt engagerad i olika sammanhang på riksnivå, bl a för att bevara barnens sång i skolan. Hon har även varit involverad i uppbyggnaden av El Sistema-rörelsen i Sverige.

Genom utbildningar, kurser och inspirationsdagar har hon med pedagogisk elegans och målmedvetenhet animerat åtskilliga körsångare, körledare, kyrkomusiker, musik- och förskolelärare. Därmed har hon bidragit stort till återväxten av pedagoger med fördjupad kunskap om barn och ungas sång.

 

Text från Birgittas facebook-sida:

Hedrad, rörd, tacksam och innerligt glad över att idag fått motta utmärkelsen “Sveriges Barn- och Ungdomskörledare 2016“.
Tack alla fantastiska lärare och förebilder jag har och haft. Tack alla underbara körsångare. Tack min fina familj som stöttar mig.

Så här avslutade jag en liten uppsats om framtidsdrömmar som jag hittade när jag rensade ut mitt föräldrahem förra hösten:
Jag blir lycklig när det är sommar och sol och när jag leker med en kompis eller med något djur. Jag vill bli sånglärare och lära andra att sjunga och spela. Jag gillar musik.” Birgitta, klass 3A

Pristagare genom tiderna: Årets barn- och ungdomskörledare
2016 Birgitta Mannerström-Molin, Göteborg
2015 Gunnel och Lars-Ewe Nilsson, Stockholm
2014 Petter Ekberg, Göteborg
2013 Björn Johansson, Örebro
2012 Anne Aaltonen Samuelson
2011 Daniela Nyström, Örnsköldsvik
2010 Ing-Mari Ek, Halmstad
2009 Charlotte Rider Norlander & Marie Bejstam, Stockholm
2008 Birgitta Rosenquist-Brorson, Arboga
2007 Eva Svanholm Bohlin, Lund
2006 Georg Riedel, Stockholm
2006 Anna Cederberg-Orreteg, Stockholm
2005 Jan-Åke Hillerud, Stockholm
2004 Kerstin Linzander, Bollnäs
2003 Karl-Fredrik Jehrlander, Östersund
2002 Bo Johansson, Stockholm
2001 Anne Johansson, Göteborg
2000 Karin Fagius, Lund
1999 Eva Ekdahl, Stockholm
1998 Eva-Katharina Larsson (postumt) & Gunnel Fagius, Uppsala
1997 Bror Samuelson, Västerås
1996 Bodil och Daniel Helldén, Stenungsund
1995 Carl-Bertil Agnestig, Nacka

Leave a Reply

Your email address will not be published.

7 + seventeen =